S-au deschis porțile Gong Festului!

Prima seară a festivalului de teatru Gong Fest a adus pe scena de la Reșița o poveste și totodată o lecție de viață impresionantă. Publicul prezent, deși nu foarte numeros, a rămas mișcat de întreaga piesă.

S-a bătut gongul festivalului de teatru independent găzduit, pentru prima dată într-o asemenea amploare, de Reșița. Piesa „Iadul este amintirea fără puterea de a mai spune ceva” , jucată de Universitatea de Arte Teatrale Târgu Mureș, a stârnit râsul și plânsul spectatorilor ce au fost așezați chiar pe scenă lângă actori. Spectacolul nu a dus lipsă de interacțiune, personajele au vorbit cu spectatorii nu ca într-un monolog retoric, ci ca într-o discuție directă.

Povestea din prima seară a prezentat viața a două surori, una visând la lumea surorii sale, iar cealaltă, cea mică, geloasă pe copilăria surorii mari. Mesajul piesei a fost cât se poate de clar: iadul, acea lume oribilă de care majoritatea oamenilor au frică, poată să fie trăit și în viață, nu trebuie să urmeze după moarte.

Regizorul spectacolului de astăzi, Daniela Iemnaru, pentru prima dată la Reșița, a avut doar gânduri bune de spus atât despre festival, cât și despre orașul de pe Bârzava. „Am ales această piesă pentru că eu consider că este una reprezentativă pentru studenții și masteranzii de anul II. Este o piesă care se joacă de doi ani și cred că oferă partituri actoricești ample și valoroase actrițelor care joacă. Am ajuns la Reșița printr-o invitație de care am fost onorați și ne face foarte mare plăcere să ne aflăm la festivalul dumneavoastră, căruia îi dorim mult succes și să ne întâlnim și peste 10 ani la Festivalul Gong cu spectacole la fel de bune și chiar și mai bune. Sper să capete o tradiție acest festival. Pe scena de la Reșița nu am mai regizat nicio altă piesă, însă cine știe, e un oraș frumos cu oameni drăguți, amabili și mi-ar face plăcere” a precizat Daniela Iemnaru.

regizor daniela iemnaru

Spectacolele la Beer House vor începe mâine seară, de la ora 21:30, cu piesa lui Dan Mirea, „Fetița cu bricheta”. Înainte de aceasta, pe scena Casei de Cultură, de la ora 19:00, vor urca actorii de la Compania de Teatru „Dans-Microbis” din Sibiu, cu piesa „Hurem-condiția umană”, ce promite a fi o combinație de teatru și dans.