FOTO: Reșița,jumătate decopertată,jumătate asfaltată

Lucrările la borduri și drumuri continuă în tot orașul. Data limită de finalizare a proiectului este sfârțitul lunii august.

Nici codul galben de caniculă nu a putut opri lucrările la drumuri și borduri din Reșița. Deși deocamdată mai este mult de reamenajat, se pare că proiectele încă de încadrează în program și, poate cu mici întârzieri, vor fi încheiate la termen.

O plimbare prin Reșița la momentul actual este un chin pentru șoferii care sunt doar în trecere și nu cunosc bine orașul. Bordurile sunt scoase afară, trecerile de pietoni nu sunt încă toate marcate, iar câteva străzi încă nu sunt asfaltate în totalitate. Acestea sunt doar sacrificiile ce trebuie făcute pentru a avea un oraș nou și frumos.

leader board 728 x 90 px

Cu toate acestea, se poate circula foarte bine pe noile rute, proaspăt reabilitate, cum ar fi Bulevardul Muncii, care are și un nou sens giratoriu, special amenajat pentru a facilita circulația din acea zonă. De asemenea, noile borduri nu doar că ajută pozitiv la aspectul orașului, dar sunt și foarte apreciate de cetățeni: „Așa mă bucur că au ajuns și pe podul din centru cu bordurile pentru că borduri mai urâte decât astea vechi eu nu am mai văzut niciunde”, spune un reșițean.

Conform Primăriei Municipiului Reșița, proiectul de reabilitare a șoselelor, bordurilor și întregului oraș decurge conform planului și va fi gata până la data limită a proiectului, și anume sfârșitul lunii august: „Toate lucrările ce țin de borduri și drumuri teoretic ar trebui finalizate la sfârșitul lunii august. Deocamdată lucrările sunt în grafic. Se poate doar ca firmele ce se ocupă de aceste proiecte să ceară o prelungire a termenului din cauza caniculei și din cauza lucrărilor E.ON Gaz, cu care se intersectează muncitorii” precizează Ildiko Szendrei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Reșița.

 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157630616533408″]