FOTO: Reşiţa, învăluită de folclor şi distracţie la Zilele Culturii Sârbe!

po 1000x100px (3)

Sfârşitul de săptămână a adunat în municipiul de pe Bârzava mii de oameni dornici de distracţie. Veniţi din toate colţurile judeţului, reprezentanţii minorităţii sârbe nu s-au lăsat românilor şi au petrecut până la miezul nopţii.

Muzica de calitate şi dansul folcloric sârbesc au fost evidenţiate ieri şi vineri cum nu se putea mai bine în Parcul Tricolorului din Reşiţa. De altfel, cetăţenii, români sau sârbi, nu s-au putut abţine până nu au întins hore tradiţionale sârbeşti în faţa scenei. Printre cei care au făcut publicul cărăşean să scape de griji şi să se simtă bine au fost artiştii autohtoni Lorena Pela, Ilia Constantinovici şi orchestra, fraţii Miloş, dar şi regalul folcloric sârbesc din Banat şi de peste Dunăre. Mai exact, tradiţia a fost etalată prin port şi dans de către ansamblurile ,,Stara Moldava” din Moldova Veche, ,,Stenka” din Liubcova, ,,Dunav” din Sviniţa, ,,Soko” din Socol, ,,Sveti Nikola” din Radimna, ,,Mladost” din Timişoara, ,,3Oktobar”, ,,DK Ivanica”, ,,Dukat” şi ,,Drmno” din Serbia. Bineînţeles că nu au lipsit nici orchestrele de tamburaşi „Zlatna Suza” şi „Kruna” din judeţul Timiş.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157635990533685″]

Impresiile spectatorilor sunt, ca de fiecare dată, pozitive când e vorba de un astfel de eveniment. ,,Sunt încântat de ceea văd şi aud. Sârbii au felul lor de a se distra şi partea bună este că o fac atât de bine, încât îi determină şi pe ceilalţi să li se alăture de fiecare dată. Am fost foarte impresionat de prestaţia ansamblurilor folclorice, tinerii sunt fenomenali”, a fost părerea unui reşiţean.

1000x200 dacus 02

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157636008529074″]

Zilele Culturii Sârbe la Reşiţa continuă şi astăzi. Show-ul adevărat va începe de la ora 18:00, cu un spectacol de gală, unde îşi vor da concursul interpreţi renumiţi din Serbia: Şaban Şaulici, Rada Manoilovici şi Alexandra Ristanovici, împreună cu orchestra Bane Vasici şi invitatul special Mirko Kodici.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157636008007325″]

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px