FOTO: Show Radmila Manoilovici şi Şaban Şaulici

po 1000x100px (3)

Ultima seară a Zilelor Culturii Sârbe la Reşiţa s-a dovedit a fi una de excepţie. În ciuda vremii neplăcute, oamenii s-au adunat în număr mare pentru a cânta împreună cu unii dintre cei mai renumiţi interpreţi de muzică populară din Serbia.

Minoritatea sârbă nu s-a lăsat copleşită de stropii de ploaie care cădeau aseară fără oprire şi s-a distrat cum a ştiut ea cel mai bine, la spectacolul de gală oferit de soliştii de muzică populară sârbească Şaban Şaulici, Rada Manoilovici şi Alexandra Ristanovici. Adevărata distracţie a început atunci când pe scenă a urcat orchestra Bane Vasici şi invitatul special Mirko Kodici, cel mai mare acordeonist din Serbia. Acesta a arătat publicului ce înseamnă muzica sârbească adevărată, fiecare notă aducând aplauze din partea spectatorilor.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157636026233166″]

Punctul culminant a fost apariţia pe scenă a lui Şaban Şaulici, cunoscut ca fiind regele muzicii populare sârbeşti, care a demonstrat, prin vocea sa incredibilă, că este un artist de talie internaţională. Aşa cum era de aşteptat, de altfel, acesta a făcut un show de zile mari, determinând publicul să cânte şi să danseze alături de el fără oprire. ,,Este a doua oară când vin la Reşiţa şi ştiu ca va fi un spectacol adevărat. Oamenii de aici sunt minunaţi. Voi cânta toate melodiile mele cele mai cunoscute, pe care şi publicul le ştie, cu siguranţă, pentru a se crea acea comunicare între mine şi toţi cei prezenţi”, a declarat înainte de a urca pe scenă artistul Şaban Şaulici. Nu s-a lăsat mai prejos nici tânăra solistă Radmila Manoilovici, a cărei prestaţie a adus nenumărate strigăte de bucurie din partea spectatorilor.

1000x200 dacus 02

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157636027313636″]

Evenimentul organizat de Uniunea Sârbilor din România şi Primăria municipiului Reşiţa a dovedit încă o dată faptul că județul Caraș-Severin, în care trăiesc cele mai multe minorități din țară, este un model de conviețuire interetnică.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px