Cât de pregătiți sunt elevii la Bac?!

Chiar înainte de a parcurge o nouă probă din examenul de bacalaureat, elevii nu și-au arătat emoțiile și au declarat că sunt mai mult decât relaxați pentru proba din această săptămână.

Elevii se află în fața unei noi provocări din gama celor inițiate de bacalaureat. Pentru probele de competență digitală însă, familiarizați cu noua tehnologie, elevii se grăbesc să intre în sala de examen. „Nu am emoții, nu am avut de la început, pentru că sunt doar competențele, este destul de ușor. Sunt pregătită și la celelalte probe și sper să iau peste 8, poate 9”, a povestit o elevă a Liceului Teoretic „Mircea Eliade”. Problema principală a elevilor nu este această probă, ci aceea de matematică, de care se tem majoritatea și care lasă cei mai mulți nepromovați. „Primele probe sunt ușoare, la celelalte, în afară de matematică, stau destul de bine, și la matematică vedem ce va fi. Speranța este ca notele să fie foarte bune”, a povestit altă elevă. „Pentru mine la matematică este foarte greu, aș fi fericit dacă aș lua cinci. Nu am emoții acum, pentru că este proba pe calculator, viața noastră”, a explicat un elev înainte să intre la probă.

Pentru unii dintre candidații la examen au fost emoții încă de la început, chiar dacă aceste probe se presupun a fi mai ușoare. „Am avut emoții la prima probă, dar acum m-am mai liniștit, vor fi mai multe la probele scrise. A fost mai ușor decât mă așteptam, am luat experimentat la prima probă, așa că este bine. În funcție de subiectul care va pica voi vedea dacă este sau nu dificil, acolo se va vedea ce am învățat”, a declarat un alt elev.


Directorul Liceului Teoretic „Mircea Eliade” este foarte optimist în ceea ce privește nivelul de pregătire al elevilor și se așteaptă la rezultate foarte bune anul acesta. „Astăzi continuă activitatea de bacalaureat cu competențele digitale. Din păcate, nu putem termina într-o singură zi, ci ne trebuie trei, pentru că doar serii de 33 de copii putem introduce în sala de examen. Elevii sunt pregătiți și cred că le-au mai trecut emoțiile, care au fost destul de mari în prima zi, deși miza nu este atât de mare. În ciuda vremii de afară, elevii sunt pregătiți și la fel vor fi și pentru probele care urmează”, a explicat directorul liceului, Nicolae Magiar.

Cabinetul multimedia în care se desfășoară proba din această săptămână este dotat cu camere de supraveghere, așa cum este anunțat încă de la intrare. Chiar dacă probele se desfășoară cu profesorii din școală, regulamentul examenului se aplică și în acest caz.