Școlarii se pregătesc de evaluare

Dacă elevii din ultimul an de liceu se află deja în febra examenelor, colegii lor mai micuți, la final de gimnaziu, au ajuns în prima parte a examenului, cea de înscriere. Astfel, peste 2 600 de elevi cărășeni sunt așteptați să lase fișa de înscriere.

Elevii de clasa a VIII-a se pregătesc să dea startul probelor din sesiunea de vară a evaluării naționale. Aşa că, începând de luni, timp de trei zile, școlarii vor depune fișele de înscriere la examen. „Estimăm un număr de 2 648 de elevi aflați în ultimul an de gimnaziu care se vor înscrie anul acesta la examen. În perioada 17-19 iunie, aceștia sunt așteptați la școlile de care aparțin ca să completeze formularul necesar. Sperăm ca toți aceștia să apară pe liste, însă bănuiesc că vor mai apărea și sincope”, a explicat inspectorul școlar adjunct Nicolae Grindeanu, responsabil cu Evaluarea Națională, din partea Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

Anul acesta sunt nouă centre zonale de evaluare și 80 de centre de examinare în tot județul. Conform Legii învățământului, o școală trebuie să aibă minim 10 elevi absolvenți ca să poate deveni centru de examinare. Pentru celelalte școli din mediul rural care au un număr mai mic de absolvenți se vor organiza microbuze cu care elevii vor fi transportați la cel mai apropiat centru. În Reșița sunt două centre de examinare, fiind orașul cu cei mai mulți elevi, și anume la Școala Generală Nr. 2 și Nr. 9.

Evaluarea națională va începe săptămâna viitoare, luni, 25 iunie, cu proba scrisă la limba și literatura română, va urma proba la limba maternă și în final, pe 27 iunie, proba la matematică.

CITEȘTE ȘI: Reacții la cald: cât de pregătiți sunt elevii la Bac și la ce nivel au ajuns emoțiile! Vezi GALERIE FOTO