Autorităţile locale şi-au dat mâna cu privatul pentru un scop nobil şi, după trei luni de lucrări, Spitalul Municipal din Caransebeş are de ieri o secţie de pediatrie la standarde europene. Municipalitatea a făcut front comun cu câteva firme şi ONG-uri pentru ca, de acum înainte, micii pacienţi să fie trataţi în cele mai bune condiţii.
Modernizarea secţiei de pediatrie a Spitalului Municipal din Caransebeş a fost un proiect ambiţios, pentru reuşita căruia municipalitatea s-a bucurat de implicarea Rompetrol, a Asociaţiei Nevo Parudimos, Organizaţiei pentru Strategii şi Programe de Dezvoltare, Casei Kopling, dar şi de sprijinul a numeroşi voluntari. Secţia beneficiază acum de 19 saloane, patru cabinete medicale, o sală de mese, două rezerve, două săli de tratament, o cameră de gardă, un cabinet de asistente şi patru grupuri sanitare, toate reabilitate complet.
Întregul proiect, intitulat “Pentru un zâmbet de copil”, a costat 120 de mii de lei, bani care au reuşit să acopere atât schimbarea instalaţiilor sanitare, cât şi montare de gresie, faianţă şi parchet nou. Saloanele au fost pictate, vopsite şi dotate cu candelabre şi draperii, totul pentru o atmosferă cât mai prietenoasă.
Prezent la inaugurarea secţiei reabilitate, edilul Caransebeşului, Marcel Vela, a declarat că efortul de modernizare a Secţiei de Pediatrie a fost unul comun, autorităţi-cadre medicale-firme private-organizaţii neguvernamentale-voluntari, părere împărtăşită şi de episcopul Caransebeşului, Prea Sfinţitul Lucian. “Am împlinit astăzi un gest de solidaritate. Nu întâmplător am ales Secţia de Pediatrie, pentru că frumuseţea şi puritatea copiilor au o semnificaţie dincolo de ceea ce înseamnă o reabilitare în sine. Îmi doresc din tot sufletul ca această idee să continue şi în 2012, să reabilităm altă secţie din acest spital”, a spus emoţionat, Marcel Vela.
Veştile bune pentru spitalul din Caransebeş nu se opresc însă la capitolul modernizări. Potrivit managerului, Gheorghe Borceanu, unitatea medicală a beneficiat în ultima perioadă şi de forţă de muncă proaspătă, prin angajarea de noi cadre medicale.
[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157628728800373″]