GALERIE FOTO: O nouă tabără la Râul Alb

Râul Alb este singura locație din județ destinată taberelor. Tocmai de aceea, vara aceasta stațiunea nu a avut un weekend de răgaz. Chiar în această săptămână se desfășoară o tabără la care participă copii din Răcășdia, Grebenac -Serbia și Piatra Neamț.

În cursul zilei de ieri, copiii aflați în tabără la Râul Alb au putut participa la un concurs sportiv, dar și distractiv, menit să cultive printre tineri spiritul competitiv și cel de echipă. Astfel, cei mici, organizaţi în echipe de câte trei la băieți, reprezentând cele trei localități participante, și două echipe la fete, acestea fiind în număr mai mic, au avut de trecut opt probe distractive și interactive.

În cadrul proiectului finanţat din fonduri europene „Ne regăsim,frați români“, care se desfășoară de câteva zile în centrul de agrement Râul Alb,  participă tinerii de la Răcășdia și Grebenac. Direcția pentru Sport și Tineret vine în întâmpinarea copiilor cu o competiție sportivă, o zi dedicată sportului, „Cupa Prietenia”. Aceasta se va desfășura în două etape, întâi vor avea loc niște probe sportive, iar apoi o partidă de fotbal în după-amiaza acestei zile”, explică Liliana Dacica, directorul Direcției de Sport și Tineret Caraș-Severin.

Doar pentru a cunoaște oameni noi și a socializa cu vecinii sârbi, un grup de elevi din Piatra Neamț a solicitat participarea în cadrul acestei tabere: „Special au venit tineri din județul Neamț pentru a socializa cu copii din Serbia și cei din județul Caraș-Severin”, adaugă Liliana Dacica .

Concursul a început cu câteva probe sportive, cum ar fi alergarea printre jaloane, a continuat cu câte o probă distractivă, în care băieții, câte doi din fiecare echipă, au fost provocaţi să își dea de mâncare unul la celălat legați la ochi. În cazul fetelor, acestea au fost nevoite să ia câte un măr dintr-un vas cu apă, cu mâinile la spate, folosindu-se doar de gură. În final,  câștigătoare a ieșit echipa din Grebenac, fiind cumulate punctele și de la fete și de la băieți. Cărășenii de la Răcășdia au ieșit pe locul doi, iar ultimul loc a fost ocupat de musafirii de la Piatra Neamț.

La sfârșitul competiției sportive, și înainte de masa de prânz, copiii concurenți au participat la o tombolă a căror premii au fost tot din lumea sportului: corzi, palete de tenis de masă, mingi de handbal și baschet.