S-a auzit fanfara la Râul Alb

Prin proiectul „Ne regăsim, frați români”, muzica îi unește pe cărășenii din Răcășdia și pe sârbii din Grebenac. Elevii aflați în tabără la Râul Alb se cunosc deja între ei datorită cursurilor de fanfară la care au luat parte.

Proiectul „Ne regăsim, frați români”, ce se derulează în acest moment în tabăra Râul Alb, a reunit atât copii din Serbia, de la Grebenac, cât și cărășeni din Răcășdia. Acest proiect nu presupune doar activități sportive, ci și culturale. Astfel, în atmosfera de la Râul Alb, copiii au încântat publicul cu o reprezentație a fanfarei, fanfară care, în fiecare din cele 12 zile de tabără, execută repetiții în aer liber.

Copiii implicați în proiect au fost foarte deschiși spre a arăta publicului ce anume au învățat în ani de zile de pregătire. Ba mai mult, aceștia au dorit să explice și să dea detalii amănunțite despre fanfară și despre întregul proiect din care fac parte:  „În proiectul „Ne regăsim frați români” sunt implicați tineri din Asociația Culturală „Voința” din Răcășdia și tineri din Societatea Culturală George Coșbuc din Grebenac, Serbia, cu vârste cuprinse între 13 și 25 de ani, numărul total fiind de 30 de tineri plus patru însoțitori de grup. Activitățiile desfășurate în această tabără au fost din cele mai complexe. S-a încercat să se îmbine frumosul cu plăcutul. Am desfășurat acțiuni de fanfară, dansuri, piese de teatru, și multe alte activități. Cele mai frecvente au fost cele sportive, la care au participat cam toți tinerii împlicați în acest program. Altfel spus, așteptăm cât mai mulţi tineri să se implice la activitățile culturale și cele sportive pentru a menține și pentru a duce mai departe tradiția românească și tradiția strămoșilor noștri”, explică elevul Ciorângă Cătălin, membru al fanfarei.

Cu competiții sportive și interactive, muzică și multă cultură, copiii au și uitat, cu siguranță, de lipsa semnalului pe telefoanele mobile și a internetului. În mijlocul naturii, aceștia s-au bucurat doar de ocazia inedită de a cunoaște oameni noi și de a-i încânta cu talentele demne de lăudat.