FOTO:Preotul Dobra, bătut de primarul Vlasici!

Voinţa e lider în campionatul judeţean după ce s-a impus cu 2-0 (1-0) pe terenul Croaţiei Clocotici, la capătul unui meci foarte tensionat, care a generat ambiţii uriaşe.

Derbiul croaţilor a avut de toate: scandal, situaţii hazlii, goluri, bătaie şi, în final, o horă a bucuriei. Primarul Lupacului, Marian Vlasici, a tratat meciul de la Clocotici exact cum fac patronii din Liga I. Cel puţin aşa susţine părintele Petar Dobra, preşedintele Croaţiei, care îl acuză pe edilul-şef că a încercat să câştige la “masa verde”, temându-se de fotbaliştii din Clocotici. Arbitrul Dorian Micloşină a fluierat cu întârziere startul partidei deoarece Lupacul a solicitat verificarea înălţimii celor două porţi, existând suspiciunea că nu ar fi regulamentare. Au ştiut oficialii Voinţei ce au ştiut. Transversala porţii din dreapta era mai sus cu 2 cm decât prevede regulamentul. O roabă de pământ a fost însă suficientă pentru a înălţa linia porţii cu doi centimetri şi meciul a putut începe. Ce-i drept, într-o oarecare tensiune. “Asta au şi vrut. Primarul a vrut să pună presiune pe noi!”, spunea părintele Dobra.

YouTube video

Pe teren, supraponderala echipă a lui Claudiu Balaci a făcut faţă cu brio o jumătate de oră ritmului impus de Voinţa, după care a ajuns mai greu la minge. După câteva ocazii la poarta gazdelor, Lupacul a deschis scorul şi a intrat în avantaj la pauză. Croaţia a alergat după gol toată repriza secundă, însă fără rezultat, chiar dacă, în ultimele zece minute au atacat şi cu Claudiu Balaci, jucător care înscria în urmă cu ceva ani pe prima scenă a fotbalului românesc. Gurici a urcat şi el în careul advers, neglijând defensiva, iar asta le-a costat pe gazde, care au mai primit un gol în secvenţele de final al meciului. S-a terminat 2-0 pentru fotbaliştii din Lupac, care au încins hora la mijlocul terenului, sărbătorind astfel menţinerea pe primul loc. Unii dintre fanii gazdelor au luat foc şi era gata, gata să iasă cu bătaie. Jandarmii au calmat spiritele la timp şi derbiul s-a terminat sub impresia unui meci care a făcut deliciul publicului numeros.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157632103433241″]