Bocșa s-a înfrățit cu Petrovac Na Mlavi!

Orașul Bocșa, aflat în continuă dezvoltare de când cu noua conducere, își unește forțele cu vecinii sârbi, printr-o înfrățire cu localitatea Petrovac Na Mlavi de pe celălalt mal al Dunării. Bazele colaborării au fost consolidate astăzi prin vizita unei delegații sârbe în orașul de pe Bârzava.

Pentru că împreună totul este mai ușor, Primăria și Consiliul local Bocșa au hotărât să strângă legăturile între România și Serbia printr-o colaborare cu localitatea Petrovac Na Mlavi. Prezenți astăzi la Bocșa au fost primarul sârb Radisa Dragojevic,  alături de deputatul Peric Slobodan și directorul economic pentru integrare și diaspora, Drasko Milucevic. „Orașul nostru nu este înfrățit cu nicio localitate sârbească, lucru pe care ni l-am dorit pentru prietenia care ne leagă și pentru sufletul vostru frumos și mare. De aici încolo vom fi prieteni și frați, vom încerca să dăm orașelor noastre un plus din punct de vedere cultural, economic și pe toate axele posibile”, a declarat la vizita delegației sârbești primarul orașului Bocșa, Eugen Cismăneanțu.

Invitații sârbi s-au bucurat de primirea românească de la Bocșa și au susținut că așteaptă cu nerăbdare vizita bocșenilor în Serbia. „Este o mare bucurie și onoare că suntem invitații dumneavoastră. Am fost primiți cu foarte mare căldură și sperăm că veți veni cât mai repede la noi. Dorința noastră este să continuăm colaborarea, să dezvoltăm relațiile transfrontaliere, ca să ne dezvoltăm atât noi, cât și voi”, a declarat entuziasmat primarul localității sârbești, Radisa Dragojevic.

După ce și-au împărțit cadouri în incinta Primăriei, reprezentanții celor două orașe, acum înfrățite, au vizitat Bocșa, începând cu Muzeul Constantin Lucaci. Comuna Petrovac Na Mlavi din Serbia are peste 40 de mii de locuitori, activitatea de bază a acestora fiind agricultura, însă au început să dezvolte și ramura turismului prin deschiderea unui complex de băi termale.