FOTO: Investiții noi pe domeniul public

Municipalitatea a inaugurat astăzi două toalete publice, iar în prezent lucrează la finalizarea lucrărilor de la parcarea de reședință de pe Bulevardul Republicii numărul 8. Investițiile inaugurate astăzi au valorat 210.000 de lei și au fost făcute în regie proprie.

Pentru că în anul 2011, reprezentanții Primăriei Reșița au inițiat un studiu de fezabilitate care prevede construirea a 6.000 de locuri de parcare de reședință, inspectorii s-au pus pe treabă și au început deja să le amenajeze. Startul a fost dat pe Bulevardul Republicii numărul 8. Parcarea are 100 de locuri și a costat 60.000 de lei. „Aceast obiectiv presupune partea de instrastructură, respectiv amenajarea ei cu piatră spartă, 210 de metri lineari de bordură, care a împrejmuit și delimitat zona, 5 cămine de colectare a apelor pluviale și rețeaua aferentă acestor cămine. Este vorba despte 70 de metri lineari de conductă în subteran”, a precizat directorul Direcției de Administrare a Domeniului Public, din cadrul Primăriei Reșița, Liviu Gârtoi. În etapa următoare, se toarnă asfalt.

Toalete noi în parcuri
Strategia Primăriei Reșița este să renunțe în timp la toaletele ecologice din parcurile din oraș, astfel că, astăzi, la Parcul Siderurgistului s-a dat în folosință o toaletă în subteran, care valoarează 150.000 de lei. Tot de astăzi, este funcțională și toaleta din centrul orașului, din spatele Complexului Comercial Nera, însă aceasta s-a realizat printr-un parteneriat public-privat. „Pentru toaleta din Parcul Siderurgistului ne-am consultat cu oamenii care locuiesc în zonă, iar partea bună a lucrurilor este că spațiul verde nu a fost deloc afectat. Asta, datorită faptului că obiectivul este în subteran. Toaleta deschisă astăzi este a doua din oraș, după ce anul trecut, prin eforturile Primăriei Reșița, s-a mai inaugurat una în Parcul Tricolorului”, a spus Cornelia Burilean, șeful Direcției de Urbanism a administrației locale. Oficialii de la Primărie promit că astfel de obiective vor mai inaugura și în perioada următoare, în funcție de dorința reșițenilor.

Deplasare în teritoriu
Edilul-șef al orașului s-a deplsat astăzi la cele trei obiective inaugurate, ca să vadă modul în care au fost realizate. Acesta a stat de vorbă atât cu cetățenii, cât și cu muncitorii care finalizează lucrările de la parcarea de pe Republicii. „Am avut din nou posibilitatea să mă întâlnesc cu cetățenii care locuiesc în două zone: Parcul Siderurgistului și Republicii 8. Am luat la cunoștință problemele ridicate și i-am informat cu privire la aceea ce se întâmplă astăzi. Reșițenii merită obiective recepționate, care să fie practice”, a declarat edilul-șef, Mihai Stepanescu, cu ocazia deplasării în teren.

Toate obiectivele inaugurate astăzi vor avea pază, astfel încât să nu fie vandalizate sau distruse după prima săptămână în care sunt funcționale.

 

 

Comments

  1. Andrei says:

    2 lei intrarea? foarte tare. mai bine pui inca doi lei si bei un suc sau o cafea si iti faci nevoile la toaleta terasei respective…. tot din centru.