Construcțiile ilegale să dispară!

Aceasta este poziția Primăriei Reșița, în raport cu proprietarul Hotelului Boreal din cartierul Govândari, pe care l-a pus să demoleze un gard ridicat ilegal în Parcul Copiilor.

Reprezentanții municipalității s-au deplasat în această săptămână în cartierul Govândari, unde au analizat legalitatea construcțiilor din jurul Hotelului Boreal. Edilul-șef al Reșiței spune că a descoperit grave nereguli, astfel că, a dispus remedierea de urgență a acestora. În cazul în care nu ar fi ascultat sfaturile inspectorilor de la urbanism, proprietarul clădirii s-ar fi ales cu o amendă usturătoare. „Dânsul a amplsat ieri stâlpi acolo, s-a ocupat de o îngrădire. În urma deplasării noastre, s-a luat decizia desființării gardului. Eu nu voi aproba autorizație de construcție pentru că e anormal și imoral să se construiască într-un parc, unde noi am atras cu greutate bani”, a declarat astăzi, primarul Reșiței, Mihai Stepanescu.

Oficialii Reșiței sunt de părere că spațiile verzi trebuie respectate, mai ales că normele pe care le cere Uniunea Europeană la acest capitol sunt foarte stricte. Vestea bună este că acum câteva zile, orașul a primit de la Guvern fabuloasa sumă de de 500.000 de euro. Banii sunt pentru modernizarea a două parcuri: cel al Copiilor și cel al Siderurgistului.

 

Comments

  1. Chung Norris says:

    Asa si este cu nesimtitul asta de Trefil care vrea sa puna mana pe domeniul public cu nesimtire. Ar trebui cautate si actele care au stat la baza ridicarii acelui hotel Boreal. Spataru si cu fostii acoliti din primarie ar trebui sa raspunda pentru o constructie ce nu isi avea locul in acea zona frumoasa care ar fi trebuit sa ramana un parc verde. Vreau sa vad ce faceti in parcul Siderurgistului cu suma alocata de la Guvern, o alta locatie unde neamul de suflatori Marinescu si Dorinel Munteanu au ridicat ilegal acea „baza sportiva“. Autorizatiile au venit ulterior, asta e adevarul. De ce? Ca la noi se poate.

  2. marcu says:

    Informeaza-te ! Trefil a fost pus in posesie cu terenul, pe care l-a imprejmuit , de catre Primarie . Cum si de cine a fost pus in posesia acestui teren ? Se pare ca a fost o sentinta judecatoreasca in acest sens . Daca ar fi fost interes si profesionalism din partea angajatilor Primariei acest fapt nu s-ar fi intamplat . Existau cai de atac .
    In ceea ce priveste punerea in posesie , cred ca a fost facuta fara o minima analiza a implicatiilor viitoare ,mai ales ca dupa cate am citit parcurile si zonele verzi , care sunt in domeniul public , nu pot fi cedate.