FOTO: Grupul de Carnaval al Reșiței, aplaudat la Pancevo

Aproape 40 de grupuri de carnaval din Africa și Europa au participat în Serbia, la Carnavalul Internațional de la Pancevo, ediția a XI-a. Și de această dată, reșițenii au înregistrat un succes de proporții.

Tema pe care a abordat-o anul acesta Grupul de Carnaval de la Reșița a fost „Polițiști și Vagabonzi”. Cei 30 de voluntari și-au confecționat singuri costumele cu care s-au prezentat la reprezentație, alături de grupuri din Africa, dar și din alte multe țări din Europa. „La fiecare intrare în paradă, grupul din România este primit cu căldură și aplauze. Coregrafia a fost și de data aceasta o surpriză. Ropotul de aplauze al oamenilor a atins cota maximă atunci când voluntarii au fost salvați de ajutorul de polițist”, a spus Cristina Tarbuzan, reprezentantul Federației Orașelor cu Carnaval în România.

De altfel, membrii grupului explică faptul că de fiecare dată când ies peste granițele țării, ca să reprezinte România, sunt primiți cu căldură de public. „Oamenii sunt foarte ospitalieri cu noi, iar prietenia le-o răsplătim de fiecare dată cu reprezentații de succes. Ne concentrăm foarte bine, astfel încât să nu greșim. Trebuie să recunosc, fără modestie, că efortul nostru dă roade”, spune Casian Șerban, unul dintre membrii Grupului de Carnaval de la Reșița, care a mixat și piesa pentru reprezentația reșițenilor.

Anul trecut, tema abordată cu succes de voluntari a fost „Dracula”. Membrii Grupului de Carnaval „au înspăimântat” întregul continent cu talentul și pregătirea minuționasă pentru fiecare paradă la care au luat parte.