Vacanța copiilor, în vizorul Poliției Județene

Inspectoratul de Poliție Județean anunță părinții cărășeni de pericolele pe care le pot preveni în vacanța de vară a copiilor.

Deși vacanța ar trebui să presupună relaxare, totuși poliția avertizează posibilele situații periculoase cu care se pot confrunta copiii, acum că au mai mult timp liber. Astfel, părinții ar trebui să pregătească micuțul cu privire la persoanele necunoscute cu care vor intra în contact: să nu accepte cadouri de la persoane străine, să nu însoțească persoane necunoscute indiferent ce anume le promit, să nu invite străinii în casă.

În secolul XXI, o altă problemă foate des întâlnită, este evidențiată de către poliție: copiii din ziua de astăzi poartă asupra lor aparate performante, gadgeturile, sau alte dispozitive scumpe. Când ies pe strada, copiii ar trebui sfătuiți să nu țină la vedere telefoanele performante care ar putea atrage atenția persoanelor nedorite asupra lor.

Cât de îngrijorătoare ar trebui să fie părinții? Părerea psihologului:

Vacanţa presupune o perioadă de relaxare pentru copii, iar acest lucru poate favoriza apariţia incidentelor neplăcute. Este important ca părintele să informeze copilul cu privire la pericolele la care se poate expune, însă atitudinea adoptată de acesta trebuie să fie una calmă, iar limbajul pe înţelesul copilului. Aşadar, copilul trebuie să înţeleagă exact de ce trebuie să se ferească, însă fără a-i crea o situaţie de panică, sau o teamă de a mai ieşi afară”, declară psihologul reșițean, Oana Erena.