FOTO: Rotary, la ,,Speranţe regăsite”!

explo 1000x200

Sărbătoarea Sfântului Nicolae le-a adus o mare bucurie copiilor de la Centrul de zi „Speranţe regăsite” din Bocşa. Aceştia au fost vizitaţi de reprezentanţii Clubului Rotary care au avut grijă să vină, ca de fiecare dată, înarmaţi cu cadouri. Cei mici nu s-au lăsat mai prejos şi i-au întâmpinat cu o mică serbare.

Viaţa copiilor nevoiaşi din oraşul Bocşa şi din întreaga ţară nu este uşoară, astfel că orice ajutor primit „de afară” este binevenit. Pentru a le aduce tinerilor zâmbetul pe buze în preajma sărbătorilor de iarnă, echipa Clubului Rotary din Reşiţa şi-a continuat programul de caritate la Centrul de zi „Speranţe regăsite”, început în urmă cu patru ani. Aşa se face că, de Moş Nicolae, cei 55 de copii din centru, proveniţi din familii monoparentale sau care trăiesc doar din ajutorul social şi alocaţiile de la stat au primit pachete consistente cu dulciuri şi jucării.

Am fost prezenți la cele mai multe dintre evenimentele pentru copiii acestui centru de zi şi a început să ne dea idei din ce în ce mai mărețe. Vrem ca, după ce ajung la vârsta majoratului, să le găsim un loc de muncă. Am iniţiat un program prin care să-i sprijinim cu burse, pentru a continua studiile de învăţământ superior, să ajungă la școli de meserii sau postliceale. Să îi încurajăm să se perfecționeze într-un anumit domeniu. De exemplu, în clubul nostru sunt o mulțime de oameni cu posibilități materiale și firme care îi pot ajuta în viitor”, a declarat Virgil Oprişa, secretarul Clubului Rotary Reşiţa.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157638419138165″]

În semn de mulţumire, tinerii de la centru, cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani, au pregătit o mică serbare pentru oaspeţi. Coordonaţi de Nicoleta Novac, liderul Centrului de zi „Speranţe regăsite” Bocşa, copiii au prezentat emoţionaţi un program artistic de colinde, arătând totodată că şi talentul lor poate fi apreciat. „Suntem foarte bucuroşi că i-am avut ca oaspeţi pe cei de la Clubul Rotary şi că i-am putut surprinde cu o mică serbare. Am muncit mult cu copiii şi totul a ieşit bine. Le mulţumim frumos invitaţilor că şi-au adus aminte de noi. Ştiu că şi înainte au fost un sprijin de bază şi sperăm să fie la fel în continuare”, a declarat Nicoleta Novac, proaspăt coordonator al centrului.

Centrul din Bocşa este  finanțat în mare parte de către Primăria şi Consiliul Local Bocşa, prezenţa autorităţilor făcându-se simţită de fiecare dată şi la astfel de evenimente. „Este o acțiune lăudabilă făcută la inițiativa Clubului Rotary, care nu uită niciodată de copiii nevoiași din Bocșa. Le mulţumim pentru sprijin, iar noi, reprezentanţii primăriei, ne implicăm ca toți beneficiarii acestui proiect să aibă parte de tot ceea ce este mai bun și tot ceea ce se donează pentru ei să ajungă acolo unde trebuie. Vom face tot posibilul ca acest centru să se extindă tot mai mult, cu produse și servicii de calitate mai mari”, a  precizat la finalul întâlnirii edilul-şef Eugen Cismăneanţu.

Activităţile tinerilor de la centrul de zi din Bocşa nu se vor opri aici. Sărbătorile de iarnă, cel puţin, le-au rezervat alte programe de colinde, în diverse locaţii.