Au mai rămas alimente de la Uniunea Europeană!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Ajutoarele alimentare venite de la Uniunea Europeană au stârnit îmbulzeală în oraşul Bocşa, în prima etapă a distribuirii. Chiar şi aşa, stocul nu a fost epuizat, astfel că nevoiaşii sunt aşteptaţi să-şi ridice pachetele. 

Distribuirea produselor alimentare primite gratuit de la Uniunea Europeană prin Programul PEAD 2013 are succes la Bocşa. Potrivit administraţiei locale, din cele aproximativ 2000 de persoane înscrise pentru ajutoare, 1600 şi-au ridicat deja produsele. Celelalte pachete, peste 300, sunt la dispoziţia beneficiarilor până în primăvara anului viitor. Reprezentanţii Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Bocşa spun că în perioada distribuirii alimentelor de la UE au întâmpinat probleme doar cu persoanele care nu au niciun venit pentru a primi aceste ajutoare. ,,Având în vedere că aceste produse sunt venite pentru anumite categorii de persoane, din păcate, nu am putut să-i ajutăm pe ceilalţi. Ei au stat la intrare, au aşteptat, deşi pe uşă sunt afişate categoriile de persoane care beneficiază de aceste ajutoare, la fel şi programul. În rest, totul s-a desfăşurat normal”, a precizat Sorin Lighezan, şeful serviciului public.

sorin lighezan

Potrivit unei hotărâri de Guvern, de ajutoarele alimentare rămase, care provin din stocurile de intervenţie comunitare, vor beneficia doar anumite categorii de persoane. „Sunt aşteptaţi să-şi ridice produsele beneficiarii de ajutor social pe care, în luna iunie, i-am avut în evidenţa Serviciului Public de Asistenţă Socială Bocşa, pensionarii cu drepturi de sub 400 de lei / lună, şomerii înregistraţi, persoanele cu dizabilităţi de gradul 1 şi 2 adulţi şi copii. Să specificăm că tabelele respective nu au fost făcute de către Primăria Bocşa, ci de reprezentanţii Casei de Pensii, de AJOFM şi alte instituţii”, a adăugat Sorin Lighezan.

promovare banner maxagro Muzeul TM

DSCN0697  DSCN0696

Administraţia locală din Bocşa a primit pentru cei aproximativ 2000 de nevoiaşi, de la Uniunea Europeană, următoarele produse: făină albă – 30,732 t, făină de mălai – 16,746 t, ulei – 10,370 t, zahăr – 5,445 t, roşii în bulion – 2,567 t, conserve carne de porc – 2,127 t, paste făinoase – 1,387 t, zacuscă – 1,500 t, şi miere de albină – 0,576 t. Persoanele care nu şi-au ridicat încă pachetele se pot prezenta la sediul fostei cantine de ajutor social de pe Strada Teilor, Nr.16, Bocşa, de luni până vineri, pentru a intra în posesia acestora. Alimentele se distribuie categoriilor de persoane până pe 15 martie 2014. În judeţul Caraş-Severin, numărul total al beneficiarilor PEAD 2013 este de aproximativ 35.700 de persoane.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/