Rămân în arest! Vezi aici câtă şpagă au luat

Comisarii Sebastian Zeicu şi Remus Alin Doban vor sta cel puţin 29 de zile în spatele gratiilor, după ce au fost prinşi în flagrant primind mită de la administratorul unei firme din Caransebeş, care i-a denunţat.

Zeicu şi Doban sunt acuzaţi că, în perioada 2011 – 2012, şi în data de 29 mai 2013, cu ocazia efectuării unor controale de specialitate, au pretins, acceptat şi primit de la o persoană denunţătoare, reprezentant al unei societăţi comerciale, suma totală de 2.600 lei. ,,Banii au fost primiţi de cei doi inculpaţi cu titlu de mită pentru a aplica societăţii comerciale reprezentate de persoana denunţătoare sancţiuni contravenţionale mai blânde, raportat la neregulile constatate şi pentru a oferi protecţie faţă de alte posibile controale efectuate de comisari din cadrul Gărzii Financiare Caraş-Severin”, precizează DNA.

publicitate online in ziar Express de Banat

Pentru a crea aparenţa că şi-au îndeplinit corect atribuţiile de serviciu, cei doi comisari au redactat în fals înscrisuri în care au consemnat aspecte nereale, controalele fiind pur şi simplu formale. ,,La data de 29 mai 2013, Zeicu Sebastian şi Doban Remus Alin, în scopul descris mai sus, au primit de la persoana denunţătoare suma de 1.000 lei, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante”, mai spune DNA.

1000x100 resita 02

În sarcina acestora s-au reţinut infracţiunile de luare de mită, în formă continuată, şi fals intellectual, în scopul ascunderii comiterii infracţiunii de luare de mită. Tribunalul Timiş a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele celor doi. Ambii au făcut recurs, dar calea de atac le-a fost respinsă ieri de Curtea de Apel Timişoara ca nefondată, în ciuda faptului că ambii s-au plâns că sunt grav bolnavi.

foto: pressalert.ro