Doctorul Bona se întoarce în sala de operaţii!

explo 1000x200

Medicul ortoped Mircea Bona, de la Spitalul Judeţean Reşiţa, este acuzat că a pretins şpagă unui investigator sub acoperire pentru o intervenţie chirurgicală.

Trimis în faţa magistraţilor de la Tribunalul Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă de către procurorii anticorupţie, doctorul Bona a fost lăsat în libertate, considerându-se că nu constituie un pericol social şi că nu poate compromite probele de la dosar atâta vreme cât a fost prins în flagrant delict. Instanaţa cărăşeană i-a interzis însă să-şi mai exercite profesia până la pronunţarea unei sentinţe definitive şi irevocabile, conducerea Spitalului Judeţean procedând în consecinţă şi suspendându-i contractul de muncă.

Parchetul a făcut recurs şi a cerut Curţii de Apel Timişoara arestarea ortopedului, în timp ce acesta a formulat şi el cale de atac, cerând să-i fie ridicate interdicţiile. Câştig de cauză a avut medicul. ,,Instanţa respinge ca nefondat recursul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin împotriva încheierii penale nr. 21 din 9.05.2013, pronunţată de Tribunalul Caraş-Severin. Admite recursul declarat de inculpatul Bona Mircea Ioan împotriva aceleiaşi încheieri penale. Casează încheierea penală recurată şi rejudecând: Înlătură obligaţia impusă inculpatului de a nu exercita profesia, meseria sau a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta. Definitivă”, se arată în încheierea de ieri a Curţii de Apel Timişoara.

Cu alte cuvinte, Mircea Bona poate reveni în sala de operaţii, chiar dacă a fost prins în flagrant de lucrătorii Serviciului Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin în timp ce primea mită 200 de euro pentru a opera un pacient. ,,Este un om de valoare, de condiţie, un profesionist şi este cea mai dreaptă soluţie care se putea lua în cauză”, a declarat avocatul Nicolae Barac.

S-a reţinut în sarcina acestuia că, în calitate de medic ortoped la Spitalul Judeţean Caraş-Severin, în data de 8 mai 2013, a primit suma de 200 euro de la martorul S.I. pentru a-i efectua investigaţiile medicale necesare vindecării unei afecţiuni la genunchiul drept”. Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin

banner 970 x 250