Mîndriloiu, condamnat şi de a doua instanţă

Au semănat teroare în mediul de afaceri, folosind chiar şi arme de foc pentru a scoate sume importante de bani de la diferiţi patroni. Acum sunt trimişi în puşcărie!

Găsiţi vinovaţi şi condamnaţi la închisoare de Tribunalul Caraş-Severin pentru constituire de grup infracţional organizat şi şantaj, Dan Mîndriloiu, Alin Hoţa şi Dan Ivănescu s-au declarat nemulţumiţi cu pedepsele primite şi au cerut Curţii de Apel Timişoara diminuarea lor. Ieri, magistraţii timişoreni au respins însă recursurile inculpaţilor Mîndriloiu şi Hoţa. În cazul celui de-al treilea nu a mai fost cazul, deoarece a anunţat completul de judecată că renunţă la calea de atac a sentinţei pronunţate de Tribunalul Caraş-Severin. Astfel, Mîndriloiu urmează să execute patru ani şi jumătate de puşcărie, Hoţa, patru, iar Ivănescu va sta şapte ani după gratii. Asta dacă nu cumva vor avea mai mult noroc la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care va pronunţa sentinţa definitivă în cazul în care vor alege să declare recurs.

Potrivit procurorilor de la Crimă Organizată, liderul grupului, Mîndriloiu, acorda împrumuturi cu camătă unor oameni de afaceri, după care le impunea acestora sume uriaşe şi nejustificate, pe lângă rambursarea banilor împrumutaţi. Pentru a-i determina pe oamenii de afaceri să-i dea sumele cerute, Mîndriloiu se folosea de locotenenţii lui, Alin Hoţa şi Dan Ivănescu, acesta din urmă făcând şi uz de armă, ca să fie mai convingător.

Procurorii DIICOT au identificat trei dintre victimele grupului infracţional. „Mariana Boeriu şi Valentin Armaşu au recunoscut expres faptul că au fost victime ale şantajului, în timp ce Marius Cîrpean a negat în faţa organelor de anchetă, dar rezultă din propriile afirmaţii în faţa unor cunoştinţe că a luat bani cu camătă de la inculpaţi şi că este subiectul unui act de şantaj, având faţă de membrii grupului, în special faţă de Mîndriloiu, o temere profundă, bazată pe convingerea intimă cu privire la faptul că acesta este un om periculos”, s-a reţinut în rechizitoriu.

Consider că sentinţa este nelegală şi netemeinică, nelegală întrucât instanţa de fond, în opinia mea, a acordat o pedeapsă peste limita legală, iar aceste aspectr trebuiau avute în vedere de instanţa de apel, aspecte invocate de noi”, Cosmin Bolosin, avocat