Gabriela Stuparu îl pune cu burta pe carte pe Gabriel Dinu!

Acuzată că a încălcat flagrant metodologia de alegeri a Universității „Eftimie Murgu” din Reșița prin prezența la concursul pentru funcția de rector și întrebările adresate celor doi candidați, fostul vicepreședinte al Tribunalului Caraș-Severin îl pune pe Gabriel Dinu să citească mai atent!

„Potrivit metodologiei de organizare și desfășurare a alegerilor pentru aceste funcții de la nivel de universitate, aceste dezbateri sunt publice. Spune clar articolul 6, alineatul 4! Nu știu dacă domnul candidat Dinu a citit sau nu a citit acest articol. Dacă ar fi citit, nu ar fi făcut acum astfel de aprecieri. Le face acum după ce a constatat că nu a obținut acel post și, probabil, și pentru faptul că a candidat fără succes la Senatul universității. Îmi pare rău că are niște frustrări pe care încearcă să și le explice sau să și le justifice prin alte modalități. Procedura aceasta este publică, nu văd de ce nu ar fi publică. Universitatea nu este o instituție închisă”, a răspuns acuzațiilor lui Dinu președintele executiv PSD Caraș-Severin.

Gabriela Stuparu mai spune că niciunde nu se prevede că unei persoane din afara universității nu i se permite să adrese întrebări candidaților. În plus, întrebările nu ar fi fost tendențioane și nu ar fi urmărit să avatanjeze un candidat în detrimentul altuia. „Au fost întrebări în funcție de proiectele pe care le-au prezentat fiecare. Pentru domnul Dinu au fost niște întrebări legate de anumite vulnerabilități pe care dânsul le-a identificat și le-a prezentat în cadrul proiectului managerial. Ascultându-l, am constatat că soluțiile nu prea sunt și atunci l-am întrebat frumos, exact din proiectul dânsului, care sunt soluțiile pentru două din vulnerabilitățile prezentate. Îmi pare rău să spun, dar nu prea s-a descurcat, nu prea a găsit raspuns la vulnerabilitățile indicate. Dumnealui nu a reușit să obțină nici măcar un loc în Senat. Oamenii au ales ceea ce au considerat că este mai bine pentru instituția lor!”, a mai comentat fostul magistrat.

CITEȘTE ȘI: 

Game over! „Nu nu mai poate influența jocul politic, nu mai e în stare nici să-l urmărească în calitate de spectator!”