Gabriela, fetița de 7 ani din Bocșa, a ajuns „la destinație”!

Gabriela, fetiţa de 7 ani crescută de un asistent maternal din Bocşa care a devenit obiectul unei executări silite și urma să ajungă la o familie ce a adoptat-o recent, a fost dată din spital celor care au adoptat-o.

Familia care o crește pe Gabriela de la vârsta de un an spune că a dus-o pe copilă la psihiatru, la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, pentru că era foarte stresată. „Mi-au răpit-o din spital!”, spune soția asistentului maternal, Cornelia Miloș, citată de Mediafax. Aceasta a declarat că marți-dimineața fetița a dispărut din spital: „Stau aici de joi internată și aseară a fost doamna avocată, a luat legătura cu doamna doctor să afle în ce stare e copilul și a zis că promite că astăzi îi face o evaluare psihologică și ne face ieșirea, pentru că plângea fetița că vrea la tati, vrea acasă. Aici este un spital de neuropsihiatrie. Fetița nu este bolnavă, e doar speriată și are stări de anxietate, se simte mereu în nesiguranță. O invadau cei de la centru, de la protecție, ziceau că trebuie să o consilieze. Când îi vedea, se panica… A luat-o doctorița în care eu aveam încredere, a zis că-i face evaluarea psihologică. Mi-a luat fetița din mână. Ea plângea: «vreau la mami, vreau la mami!». Atunci a predat fetița în gura lupului, la nenorociții ăștia. Au venit și mi-au luat fetița din mână. Au răpit-o! Nu știu ce filieră… Doctorița a predat-o. Aici era lume care a văzut și a zis că fetița nu voia să urce și plângea: «vreau la mami, vreau la mami!»”, a spus Cornelia Miloș.

Reprezentanții spitalului spun că fetița a fost preluată de DGASPC Caraș-Severin, iar medicul curant al copilei a urmat o procedură legală: „Copilul la care faceți referire este un copil cu o decizie judecătorească care atribuie părinților adoptatori acest copil, internat în data de 21 noiembrie, cu o reacție la stres și care, după consultarea și după evaluarea psihiatrică, a fost astăzi predat, conform actelor instanțelor judecătorești, familiei prin intermediul specialiștilor care se ocupă cu protecția copilului din județul lor de baștină, Caraș-Severin. Eu pe acest copil nu l-am văzut. L-a văzut medicul psihiatru care a putut decide externarea lui”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” Timișoara, Mihai Gafencu.

Potrivit reprezentanților DGASPC Caraș-Severin, fetița a ajuns deja la familia care o adoptase: „Minora a fost astăzi preluată de reprezentanții DGASPC – asistenți maternali și psihologi – și predată familiei adoptatoare. Hotărârea judecătorească definitivă de încredințare a minorei există din data de 29 mai 2019. La consilierea psihologică, fata nu a arătat niciun dezechilibru emoțional. Este într-o stare psihică bună. Externarea fetei s-a făcut de DGASPC. Reprezentanții Direcției s-au adresat spitalului cu rugămintea de a nu externa fata decât în prezența DGASPC, conform legii”, ne-a declarat Oana Glăvan, reprezentant al DGASPC Caraş-Severin.

1000x100 casa brutarului

Glăvan mai dezvăluie pentru expressdebanat.ro că în data de 11 noiembrie s-a desfăcut contractul de muncă al asistentului ce a îngrijit fata, figura paternă din familia Miloș. Acestuia i s-a retras atestatul de asistent maternal în data de 14 noiembrie. Toate acestea, după 3 comisii de cercetare disciplinară. Asistentul maternal, îl putem numi chiar „fostul asistent”, a plecat cu fetița și familia sa din țară fără acordul reprezentantului legal al copilului. În plus, i se reproșează faptul că a expus minorul în presă.

De asemena, surse din interior spun că fetița deja se simte foarte bine alături de familia adoptivă, fiind din trecut familiarizată cu membrii săi.

CITEȘE ȘI: Interese, iubire sau compasiune?! O fetiță din Bocșa a devenit obiectul unei executări silite!