Furtună violentă, după canicula din Timișoara. În unele zone a bătut grindina

furtuna

Furtuna de luni dimineață din Timișoara a rupt copaci din rădăcină și a inundat subsolurile imobilelor. Acoperișul unei locuințe a fost incendiat, în urma unei lovituri de trăsnet, într-o localitate de lângă orașul de pe Bega. 

Meteorologii anunțaseră cod portocaliu, luni dimineață, în județul Timiș, cu intensificări ale vântului de 70…90 km/h, descărcări electrice, grindină și averse ce vor cumula peste 20…25 l/mp.

Pompierii au fost chemați să intervină la mai multe situații de urgență. În Timișoara, 5 copaci au căzut pe carosabil, iar unii au avariat mai multe autoturisme. Subsolul unei grădinițe a fost inundat.

copac cazut

Foto: Info Trafic jud. Timiș

Iar în localitatea Bucovăț, acoperișul unei locuințe a fost prins de flăcări, după ce a fost lovit de un trăsnet. Incendiul nu s-a extins și la construcție; a afectat doar o grindă a acoperișului, transmit reprezentanții ISU Timiș.

Pentru înlăturarea efectelor negative, 26 de pompieri au intervenit cu șapte autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autoscări mecanice și două electropompe. Nu au fost înregistrate persoane rănite.

banner 1000 x 100 hd