Furtuna de aseară lasă urme la Văliug

Cu toate că furtuna ce a poposit asupra județului în cursul zilei de ieri nu a fost cea mai puternică, anumite gospodării de la poalele Semenicului au fost inundate.

Chiar dacă Reșița nu a fost afectată de furtună, vântul puternic și ploaia de ieri au format scurgeri de pe versanții Semenicului până în satul Văliug. Din această cauză, 20 de gospodării au necesitat intervenția Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”.

Astfel, în jurul orei 17:00, la fața locului s-au deplasat echipajele de pompieri ai ISU „Semenic” și au intervenit atât în gospodăriile inundate cât și la eliberarea carosabilului. Curțile gospodăriilor necesită să fie curățate de apă, dar, din fericire, nu au existat victime. Singurele pierderi au fost cele materiale, dar nici acelea nu au fost foarte păguboase.

leader board 728 x 90 px

Inițial a fost vorba de cinci gospodării afectate, pentru care s-au deplasat la fața locului un număr de cinci pompieri cu două motopompe. Însă cum numărul gospodăriilor inundate a crescut la 20, s-au trimis două echipaje ale ISU „Semenic”. Se pare că apa ce s-a scurs de pe versanți a luat pe sus mai multe mașini, nu doar a inundat gospodăriile, drept pentru care oamenii au fost cu adevărat înspăimântați: “Am mai văzut o situație similară doar la Festivalul de Jazz, de acum câțiva ani. Le-am împrumutat mașina unor prieteni, iar apa a luat-o pe sus, fără ca ei să mai poată face ceva. Am făcut rost, cu greu, de o platformă de la Reșița, dar degeaba. Și un podeț a fost luat de apă și nu pot transporta autoturismul în oraș“, a spus un martor ocular al evenimentelor.