Apele au luat DJ Văliug-Slatina Timiș

După problemele legate de licitații, acum au apărut altele, cauzate de furia naturii dezlănțuite. Drumul finanțat din bani europeni, care ar trebui să fie gata la finele acestui an, a fost afectat pe o suprafață considerabilă de viitura care s-a abătut asupra comunei Văliug, la orele serii de ieri.

UPDATE 11.30 Proprietarii de pensiuni își așteaptă clienții
Proprietarii de pensiuni din zona Văliug-Semenic au contactat cotidianul “Express de Banat”, ca să facă mai multe precizări și să le transmită turiștilor că îi pot primi în weekend. Oamenii vor să își asigure clienții de faptul că, deși au fost probleme din cauza ploii, acum lucrurile s-au remediat, iar turiștii pot ajunge în weekend să se bucure de timpul liber pe care îl au. “Drumul este practicabil, iar digul nu este distrus, așa cum au spus unii dintre colegii dumneavoastră din presă. Astfel că, cei care vin la Văliug sau în zona Semenic se pot caza fără probleme. Îi așteptăm cu mare drag”, a spus Andreea Tomoioagă, administratorul unei pensiuni din zonă.

UPDATE 11.00 Restricție la circulație pe DJ Văliug-Slatina Timiș
La cel mai recent plen, Consiliul Județean Caraș-Severin a alocat 9 milioane de euro din fondul de rezervă al județului. Deși autoritățile au reușit să găsească banii necesari pentru finalizarea lucrării, viitura de aseară ridică probleme neprevăzute la capitolul „infrastructură”.

leader board 728 x 90 px

Pompierii de la ISU „Semenic” inventariază și acum pagubele produse de cantitatea uriașă de apă care a căzut: circa 80 l/mp. „Apa a luat pământul de sub partea carosabilă, la Drumul Județean Văliug-Slatina Timiș, pe o porțiune de circa 300 de metri. Circulația este restricționată la această oră”, a spus Titus Susan, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”.

Pe lângă drum, care este un obiectiv deosebit de important pentru județ, au mai fost distruse podurile și podețele care fac legătura între drumul județean și casele oamenilor.

Potrivit autorităților județene, lucrările la Văliug-Slatina Timiș ar trebui să fie gata la finele acestui an. Valoarea proiectului depășește 30 de milioane de euro. „În plus, noi lucrăm și la șoseaua care leagă Reșița de Văliug, iar acest tronson, cu siguranță, va fi gata până în luna decembrie a lui 2012”, a precizat Ianăș Roșeți, directorul Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al județului Caraș-Severin.