Furtul din Trezorerie se lasă cu alte dosare penale! Neglijență în serviciu, mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului!

Găurile descoperite în Tezaurul Trezoreriei Oraviţa nu puteau fi făcute de un singur om, de casierul Ion Alfredo Chisăliţă, trimis deja în judecată pentru delapidare, abuz în serviciu, înşelăciune, fals intelectual şi fals informatic. Procurorii au identificat şi alţi vinovaţi!

Casierul Alfredo a fost susţinut în activitatea infracţională şi de alţi funcţionari ai Fiscului din Oraviţa, cu voia lor sau pur şi simplu dintr-o neglijenţă de nepermis. Marcel Lida şi Mărioara Marşavela, care aveau obligaţia să verifice sumele de bani introduse sau scoase din Tezaur, sunt deja urmăriți penal într-un dosar disjuns pentru neglijenţă în serviciu. Maria Moşoarcă e cercetată şi ea pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. „Pentru cercetarea lor sunt necesare verificări şi acte de urmărire penală suplimentare, fapt pentru care vom dispune disjungerea cauzei cu privire la aceste fapte şi cercetarea lor într-un dosar penal separat”, a arătat procurorul George Bucurică în rechizitoriul prin care Alfredo a fost trimis în judecată.

Inculpatul a recunoscut pe timpul urmăririi penale că a folosit numerarul încasat, bani fără să-i înregistreze, dar nu şi că a încercat să mai acopere din gaura pe care o făcuse înlocuind bancnotele de 200 de lei cu altele de 50. A mai susţinut că, de teamă să nu fie sancţionat pentru utilizarea necorespunzătoare a programului IT, a scos din casierie numerarul şi l-a dus în maşina parcată în faţa trezoreriei. A mai afirmat că, aflând că este reţinut, şi-a sunat soţia, care a luat banii din maşină şi aceasta i-a dat celor care efectuau controlul. Şi asta s-a dovedit a fi o mare minciună! Pentru a se asigura că prejudiciul va fi recuperat, procurorul de caz a instituit sechestru pe casa din Ciclova Română, un autoturism Dacia Logan, pe maşina de erbicidat şi lăzile de stupi achiziţionate din banii sustraşi din Tezaurul Trezoreriei Oraviţa de către Ion Alfredo Chisăliţă.

Comments

  1. ole says:

    Banii au fost folositi la campania lui Mocio din iarna lui 2012.
    Totul s-a facut sub coordonarea si protectia lui Dragomir, actualul sef de regionala.
    In loc sa-l dea afara pe Lida, Dragomir l-a mutat ca sef de trezorerie la Otelu, doar le-a promis protectie hotilor.
    Dragomir a mai facut una asemanatoare prin 2005 pe cand era sef de administratie la Teregova.