Fumul care face scrum

Ziua şi scandalul. Românii urmăresc cu gura căscată tot ce se întâmplă, pentru că, dacă tot au terminat cu alegerile, nu prea mai au ce face. Şi se întâmplă, aşa cum v-am spus. Spuma vine de la USL. Formarea noului guvern, unul cu vreo 22 de ministere, aprinde orgoliile. Şi PNL-ul, şi PSD-ul se bat pe Ministerul Finanţelor. PNL-ul zice că are o mai mare expertiză în acest minister, prin fostul ministru Varujan Vosganian, iar PSD-ul consideră că atâta vreme cât acest partid dă primul ministru, postul îi revine, deoarece ministrul de Finanţe este mâna dreaptă a oricărui prim-ministru. Tărăboiul este de-acum de notorietate, cum să cedeze o parte sau alta? Se face naibii de râs, dă dovadă de slăbiciune şi orişicât. Un mic scandal l-a declanşat şi relaţia viitoare cu UDMR-ul. Pe Victor Ponta l-a luat gura pe dinainte imediat după alegeri şi a declarat că va începe negocierile cu ungurii în vederea atragerii lor la guvernare. De peste tot însă au sărit unii şi alţii în sus. Ne-am săturat de UDMR. Cum e o nouă guvernare, hop şi UDMR-ul! Aţi uitat ce porcării au făcut pe vremea Guvernului Boc şi nu de mult, la referendum? Ponta a înţeles că a cam băgat-o pe mânecă şi a început să dea înapoi. Nu, domnule, negociem în vederea susţinerii premierului la Cotroceni şi, mai ales, pentru revizuirea Constituţiei. Să vedem ce vor face udemeriştii. Aşadar, negocieri. Ieri, însă, Antonescu, un adversar al cooptării în Guvern a UDMR-ului, a blocat negocierile. Drept urmare, până duminică nu se vor mai schimba decât vorbe pe dedesubt, de luni urmând să-şi prezinte ungurii pretenţiile. Lucrurile nu se vor rezolva însă atât de uşor. În ceea ce priveşte intenţiile lui Ponta, una din două. Ori e prost, ori e şmecher. Totuşi, relaţia USL-ului cu UDMR-ul  trebuia discutată întâi între componenţii Uniunii şi apoi făcută public. Nu foloseşte nimănui, doar dă apă la moară lui Băsescu. Avem şi scandaluri tip infracţiuni, în care apar însă şi oameni politici. Dosarul Fraudelor Bancare se extinde. Alte 50 de percheziţii au avut loc în Bucureşti şi prin judeţe. Băncile au făcut plângeri penale, cum că au fost obţinute credite cu acte false şi ar fi fost prejudiciate cu 85 de milioane de euro. Numai că s-ar putea să iasă un fâs. Ne explică expertul Gigi Becali. În urmă cu ani, unele persoane au obţinut credite de ordinul milioanelor de euro, cu garanţii imobiliare. Acum, băncile spun că acele imobile au fost supraevaluate. Se ştie că toate imobilele au scăzut în valoare din 2008 încoace. Normal ar fi ca un expert autorizat să facă reevaluările. În tot cazul, în acest dosar apare şi numele lui Vasile Blaga. Un altul, o incriminează pe Anca Boagiu, fost ministru la Transporturi. Numita ar fi acordat un proiect de autostrăzi lui Nelu Iordache, unul din regii asfaltului (astăzi arestat), bani europeni şi ar fi primit pentru chestia asta un apartament. Ambii neagă. Iese fum fără foc?

Comments

  1. SUNTomulDErandSImieIMIpasa says:

    Domnule Cavadia,daca tot esti matale asa de smardoi,si m-ai facut bou,arata-ne ca-ti pasa si scrie un articol despre sorin frunzaverde.Hai sa te vad cat de barbat esti…te tine?Daca n-ai reper iti dau din CV-ul lui Sorin Frunzaverde.Acu’i acu’…ma ignori sau esti smardoi?Asta-i intrebarea…;)

  2. cristina says:

    Te-am găsit! Zi şi mie ce-i “smardoi”. Dar tu de ce nu scrii despre unii şi alţii, dacă eşti aşa de informat? Dă-i drumul! Curajos eşti, arţag ai cât cuprinde. Şi eu sunt curioasă dacă-ţi va răspunde.