Fum toxic peste cartierul Govândari

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Chiar dacă în mod oficial este închisă,  la haldina din Dealul Lupacului se depozitează în continuare deşeuri. Acestea sunt apoi  incendiate, iar fumul gros se ridică peste oraş, spre disperarea reşiţenilor. Deşi s-a luat decizia înfiinţării unei staţii de ecologizare a deşeurilor, conform normelor europene, punerea ei în funcţiune întârzie din cauză că nu sunt bani.   

Un reşiţean nemulţumit de faptul că trebuie să respire în fiecare seară aerul otrăvit a trimis pe adresa redacţiei Express de Banat imagini şi înregistrări video în care se poate observa fumul gros ce se ridică în urma incendierii deşeurilor. „Iată în aceste poze şi filme ce aer respirăm zilnic din cauza vechii haldine care se presupune că a fost închisă şi ecologizată, dar zilnic pot fi văzute maşini care încă duc acolo gunoi” a scris acesta.

Oamenii, mai ales cei care locuiesc la etajele superioare ale blocurilor turn din cartierul Govândari, se plâng că aerul devine irespirabil încă de la lăsarea searii şi continuă să fie la fel până spre dimineaţă. „În Govândari, începând de la orele 19-20 până dimineaţa pe la 8-9 nu se mai poate respira din cauza fumului de la haldină care se infiltrează pe Valea Bârzăviţei şi persistă toată noaptea peste cartierul Micro 3. În consecinţă, posibilitatea aerisirii caselor seara înainte de culcare, aşsa cum este civilizat şi cum recomandă regulile de minimă igienă a somnului este exclusa. Cine ne despăgubeşte pentru sănătatea deteriorată?”, a mai spus reşiţeanul.

promovare banner maxagro Muzeul TM

În ciuda faptului că situaţia este cât se poate de gravă, punerea în funcţiune a staţiei de colectare selectivă, compactare şi depozitare a deşeurilor întârzie, deşi aceasta a fost deja amplasată în Dealul Lupacului de firma responsabilă. Reprezentanţii Ecosal spun însă că banii pentru racordarea aparaturii la sistemul de energie electrică lipsesc, astfel că reşiţenii mai au de aşteptat până să respire aer curat.

YouTube video

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/