Avalanșă de misiuni în perioada sărbătorilor

În luna decembrie 2011, lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, au executat 575 de misiuni de menţinere, asigurare şi restabilire a ordinii publice. Toate au avut ca obiectiv combaterea infracţionalităţii.

Pe lângă acestea, au mai fost executate 18 misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere şi 2 acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii. „În urma misiunilor executate, au fost constatate de jandarmi 18 infracţiuni cu 21 de autori reţinuţi, iar în cadrul patrulelor mixte au fost constatate 7 infracţiuni cu 8 autori reţinuţi, pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional, marea majoritate a infracţiunilor fiind constatată în flagrant, fapt ce a dus şi la recuperarea imediată a prejudiciului produs”, a precizat Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al jandarmilor cărășeni.

Au fost aplicate 136 amenzi contravenţionale, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, în valoare de 31650 lei, iar 76 persoane au fost avertizate în scris.

De asemenea, în această perioadă jandarmii au mai asigurat paza şi protecţia a 22 transporturi de valori aparţinând Administraţiei Finanţelor Publice Caraş-Severin, 65 transporturi corespondenţă clasificată, precum şi a 2 transporturi speciale, care au tranzitat judeţul Caraş-Severin.