”Fum alb” la Politehnică! Universitatea bănățeană are un nou rector, după opt ani

Alegerile pentru noul rector s-au tranșat ușor la Universitatea Politehnica din Timișoara. Un singur tur a fost necesar pentru ca ”favoritul” să se impună în fața contracandidatului său.

Viitorul rector, care va prelua ștafeta de la Viorel Aurel Șerban, este Florin Drăgan, cel despre care majoritatea vocilor din UPT spuneau deja de multă vreme că va fi câștigătorul. Așadar, nicio mare surpriză. Prorectorul Florin Drăgan a obținut 418 voturi, față de cele 155 ale contracandidatului, liderul de sindicat Ilare Bordeașu, în trecut consilier local din partea ALDE. Din cele 657 de cadre didactice cu drept de vot, la alegeri s-au prezentat efectiv 590.

Drăgan a fost ales din primul tur, pentru care voturile au fost exprimate efectiv în cursul zilei de marți. Procedura nu este nici pe departe încheiată. Dosarul referitor la alegerea noului rector trebuie trimis la Ministerul Educației și Cercetării în perioada 4-10 februarie. Ministrul va emite un ordin pentru a numi efectiv noul rector. Ulterior, din martie, Drăgan va numi prorectorii, după o consultare cu Senatul UPT. Apoi, vor avea loc concursurile publice pentru decani.

În martie, actualul rector, Viorel Șerban, se va pensiona oficial după două mandate consecutive în fruntea UPT. Șerban, văr al omului politic Vasile Blaga, a preluat conducerea universității tehnice după ce UPT l-a avut ca rector pe actualul primar, Nicolae Robu.

Practic, conform informațiilor vehiculate, Florin Drăgan ar urma să fie înlocuit în postura de președinte ale ASU Poli de Șerban. Mai spunem că Viorel Șerban a declarat că în luna martie va detalia în interviuri mai larg anumite aspecte referitoare la activitatea sa.