Frunzăverde şi Blaga, din nou împreună la conducerea unui partid de dreapta

Proaspăt înfiinţata Alianţă Creştin Liberală PNL-PDL şi-a desemnat membrii în conducerea operativă, care nu doar că va deţine frâiele noii formaţiuni de pe eşichierul politic, ci va coordona campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie.

PNL şi PDL şi-au asigurat egalitatea numărului de membri, câte şase din partea fiecărui partid. Reprezentanţii PNL desemnaţi sunt Klaus Johannis, Teodor Atanasiu, Sorin Frunzăverde, Ludovic Orban, Marian Petrache şi Eduard Hellvig. Democrat-liberalii i-au numit în conducerea operativă a alianţei pe Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Cătalin Predoiu, Gheorghe Falcă, George Scripcaru și Mircea Hava.

Doi vechi prieteni, colaboratori şi membri la şefia aceluiaşi partid, PDL, Sorin Frunzăverde şi Vasile Blaga se regăsesc, iată, într-o nouă formulă, la conducerea unei alianţe care se vrea a fi unificatoarea dreptei politice româneşti. Se anunţă o conlucrare interesantă, având în vedere obiectivele urmărite. Cei doi au o lungă experienţă în depăşirea conflictelor din trecutul lor politic.

Potrivit statutului semnat de cele două partide din componenţă, Alianța Creștin Liberală PNL – PDL va pregăti şi susţine un singur candidat și un program electoral comun la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014. Protocolul urmează să fie aprobat mâine, 26 iulie, în cadrul congresului de fuziune a celor două partide. În data de 5 august va fi anunţat candidatul unic al celor două partide la Preşedinţie, a promis Klaus Iohannis după o şedinţă de săptămâna aceasta a PNL.

Nu puţine au fost vocile care au pus sub semnul întrebării prevederile alianţei. La Reşiţa, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Marcel Vela a oferit lămuriri cu privire la posibilitatea unei candidaturi comune, sub sigla PNL. „Era legal, dar până în perioada aceasta de tranziţie cred că este bine să coagulăm şi alegătorii din partea  Partidului Democrat, cât şi din partea Partidului Naţional Liberal, într-o formulă, având în vedere timpul scurt, astfel încât să compatibilizăm şi să unim toate forţele pentru campania care va fi în toamnă“, precizează Marcel Vela.

La alegerile din noiembrie va fi utilizat un însemn cu cele două sigle ale PNL şi PDL alăturate şi având sub ele menţionată prescurtat Alianţa Creştin Liberală PNL-PDL.

Acest însemn, ca de altfel şi denumirea alianţei se păstrează până în ianuarie 2017.

Dacă alegerile nu vor fi câştigate în toamnă, „alianţa va funcţiona în continuare”, a asigurat Marcel Vela la conferinţa de presă de miercuri, de la Reşiţa. „Cele două congrese vor stabili sâmbătă calendarul şi toţi paşii pe care i-am evocat acum. Klaus Iohannis a transmis la delegaţia permanentă un mesaj foarte clar, în sensul în care, dacă va fi preşedintele României, are un proiect pentru România, pe care îl va construi cu PNL, în principal, şi cu celelalte formaţiuni politice, iar dacă nu câştigă, el rămâne în continuare în PNL şi preşedintele PNL, vizavi de speculaţiile că se întâmplă nu ştiu ce în ianuarie sau după alegerile din noiembrie. Deci, în concluzie, ţinta noastră este de a câştiga şi alegerile generale din decembrie, la fel de importante ca şi alegerile prezidenţiale din noiembrie”, a mai spus Vela.

1000x100 (5)