„Frunzăverde este suspendat din funcția de membru al PNL!”. De astăzi!

Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de copreședintele PNL Caraș-Severin, Valeria Schelean, în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o. Deși s-a abținut să spună cât de grav afectează imaginea partidului o astfel de condamnare, liderul liberal a precizat că, potrivit statutului, Frunzăverde este suspendat! 

Până la momentul condamnării, Sorin Frunzăverde a deținut funcția de vicepreședinte al liberalilor la nivel național. De astăzi însă, lucrurile se schimbă! Pe lângă faptul că instanța i-a interzis să mai ocupe vreo funcție publică, acesta și-a pierdut și calitatea de membru al PNL și, automat, pe cea de vicepreședinte al partidului. Copreședintele PNL Caraș-Severin, Valeria Schelean, a comentat astăzi situația colegului său, fără  să facă însă vreo precizare pe tema sentinței date de judecători.

CITEȘTE ȘI: NEWS ALERT. Frunzăverde și Ghiorghioni, condamnați la închisoare!

„M-am ferit să fac remarci atunci când este vorba despre sentințe ale instanțelor de judecată. Avem un statut. Domnul Frunzăverde, ca urmare a acestei decizii, este suspendat de drept din funcția de membru al PNL. Așteptăm ca lucrurile să se definitiveze, iar în baza statului vom lua o decizie. Nu pot spune ce a decis instanța! Mi-e foarte greu să spun dacă decizia este sau nu în conformitate cu realitatea. Există probe la dosar, martori audiați, nu cunosc detaliile din dosar. Decizia trebuie respectată! (…)  Neavând calitatea de membru, nu poate fi vicepreședinte”, a precizat Schelean în cadrul conferinței de presă.

Aceasta mai spune că din punctul său de vedere nu are ce să îi reproșeze lui Frunzăverde, pentru că de foarte multă vreme n-a mai participat la ședințele de partid, din cauza stării sale de sănătate. Asta, în contextul în care recomandarea PNL în astfel de situații este tocmai retragerea din viața politică până la clarificarea problemelor juridice. „A avut un comportament care, din punctul meu de vedere, nu a afectat imaginea noastră la nivel județean. Sper ca lucrurile să nu se schimbe în continuare (…) Oamenii vor arăta dacă imaginea PNL sau credibilitatea PNL a fost afectată în situația domnului Frunzăverde, în campania din 2016, când vor vota. Dacă vor vota predominant susținând partidul înseamnă că n-a fost neapărat un moment care să ne afecteze atât de tare încât să nu reușim să obținem susținerea cetățenilor în continuare. Este foarte greu să vă spun. Nu am făcut un sondaj să văd cât a scăzut partidul în procente de la momentul la care a fost condamnat domnul Frunzăverde. Acest lucru s-a și întâmplat foarte de curând. Adică e greu de răspuns la o asemenea întrebare strict, așa cum vă doriți dvs. să vă răspund. Pot să vă spun că avem foarte mulți tineri și colegi de partid care nu au fost neapărat foarte activi, dar care doresc să se implice și sper ca în 2016 partidul să arate precum listele pe care le vom pregăti, cu candidații pe care îi vom propune, pentru că avem posibilitatea să ne reformăm, să propunem oameni noi, care să fie lideri și care să poată să ajute la creșterea imaginii noastre în Caraș-Severin”, a subliniat Schelean.

Vezi AICI ce interdicții a stabilit instanța pentru Sorin Frunzăverde!

În ceea ce privește presiunile care au existat în campania prezidențialelor pentru alegerea lui Iohannis, copreședintele PNL spune că nimeni din partid nu a cunoscut o astfel de discuție purtată la nivel de Consiliu Județean în Caraș-Severin, iar liberalii au făcut „o campanie frumoasă, deschisă și transparentă, la fel ca cea de la parlamentare”.