Frunzăverde, din nou în politică! Numele care a făcut istorie va apărea pe listele alegerilor parlamentare!

Un nume care a făcut istorie la nivel local, regional și chiar național apare din nou în politică! Ba mai mult, la alegerile parlamentare din luna decembrie, Frunzăverde ar putea deschide lista de candidaţi a unui partid!

Așa cum anunța Express de Banat în urmă cu două săptămâni, Alianța Liberalilor și Democraților, filiala Caraș-Severin, mizează pe un nume cu rezonanță! Dovadă stă faptul că membrii ALDE au votat în unanimitate acceptarea adeziunii depuse de Doina Frunzăverde. Fostul rector al universității reșițene face astfel primul pas în politică, încercând să ducă mai departe deprinderile cunoscutului ei soț, Sorin Frunzăverde. Votul din interiorul ALDE s-a desfășurat ieri, iar astăzi alianța a organizat o conferință de presă pentru prezentarea noului membru.

ALDE Doina Frunzaverde 2

„Avem plăcerea să vă anunțăm că doamna Doina Frunzăverde și-a depus adeziunea la partidul nostru și a fost votată în unanimitate. Îi mulțumim doamnei profesor că s-a alăturat echipei noastre, ne onorează faptul că oameni cu o recomandare profesională de talia dumneaei s-a îndreptat spre ALDE. Ne dorim să devenim a treia forță politică în România și a doua în Caraș-Severin. Această dorință nu poate fi împlinită decât adunând lângă noi oameni care să aducă plusvaloare partidului”, a declarat Ionela Kovacs, președinte ALDE Caraș-Severin.

„Vreau să îi urez succes doamnei Frunzăverde alături de echipa ALDE! Cred că va fi mai greu în politică decât la universitate, din motivul știut de toată lumea: că este soția lui Frunzăverde și de aici probabil că vor fi multe întrebări. Cred că după dușul rece de la locale, ALDE a înțeles că trebuie să ne întărim cu oameni noi. Din câte am înțeles de la doamna Frunzăverde, are resurse pentru o bătălie așa cum va fi în această toamnă. Sper ca la alegeri să ne atingem ținta de 10-15 la sută pe Caraș-Severin”, a afirmat Ioan Țundrea, co-președinte ALDE Caraș-Severin.

ALDE Doina Frunzaverde

În ceea ce privește intrarea în politică, Doina Frunzăverde susține că anii petrecuți la Universitatea „Eftimie Murgu”, dar și alături de soțul său, o recomandă pentru calitatea de politician.

„Am ales să intru în politică pentru că vorbim de profesionalizarea Parlamentului și ne dorim cu toții să profesionalizăm Parlamentul. Cu siguranță, activitatea mea de până în prezent mă recomandă pentru acest pas. Am ales ALDE pentru că, dintre toate partidele de la ora actuală, este singurul care a alocat fonduri substanțiale pentru regiuni prin Călin Popescu Tăriceanu. Nu poate fi mai greu decât într-un colectiv de 100 de cadre didactice universitare. Faptul că sunt soția unuia dintre puținii politicieni autentici din ultimii 25 de ani de talie nu numai regională, națională, europeană și nu numai, sigur că a contat și în ceea ce a văzut presa locală și în ceea ce a constituit, desigur, deliciul unui grup destul de restrâns de cititori ai unor publicații foarte pornite în acest sens. În toți acești ani, am trăit politica în casă, dar nu ne-am amestecat domeniile de activitate. Până acum, soțul meu a făcut politică. De acum încolo, am ales eu să fac politică. Fiind soție de politician, l-am văzut cum a gândit și a acționat, întotdeauna pentru binele comunităților. Dacă voi fi politician și dacă județul Caraș-Severin va hotărî să mă trimită, prin cetățenii săi, în Parlament, voi fi în primul rând un parlamentar prezent și activ. Vocea Caraș-Severinului se va auzi cu siguranță în Parlamentul României. Voi acționa în interesul cetățenilor din acest județ, îi voi consulta pe toate proiectele de legi, care ne interesează. Ca rector al UEM, în opt ani, un singur parlamentar din acest județ, și nu din acest mandat, m-a întrebat cu privire la un proiect de lege. Cu siguranță, totul va fi așa cum am văzut la Sorin: în interesul cetățenilor“.

CITEȘTE ȘI:

Doina Frunzăverde candidează pentru un loc în Senat din partea ALDE?!