Luminița Lațcu se revoltă: „Nu se dorește să facem sport în România, asta este concluzia!”

După ce s-au pregătit tot anul pentru cea mai importantă competiție națională, gimnastele de la Clubul Sportiv Școlar Reșița au primit o veste proastă. Din lipsa fondurilor, sunt în imposibilitatea de a se deplasa la București, pentru a participa la Campionatul Național de gimnastică ritmică pentru senioare și junioare.

„Obiectivul de a NU participa la Campionatul Național de gimnastică ritmică junioare și senioare a fost îndeplinit. După toată truda și eforturile din partea sportivelor, părinților, antrenoarei de a sta nopți să termine de făcut la laptop fișe pentru concurs și melodii înregistrate în studioul Radio Reșița, rezultatul verbal din partea Clubului Sportiv Școlar Reșița că nu sunt bani pentru nicio competiție. De trei luni nu a intrat niciun leu, spune directorul clubului, și că răspunzător de problema aceasta este Ministerul. Dupa ce că situația gimnasticii ritmice cu toate lipsurile condițiilor de antrenament (sala în care momentan a fost reglată situația datorită Primăriei orașului, covoare nespecifice, lipsa echipamentului de ani de zile, cantonament pe banii noștri nerecuperați) acum și neparticiparea la acest Campionat Național. Nu se dorește să facem sport în România asta este concluzia!”, este strigătul de disperare al profesoarei Luminița Lațcu.

„Este o luptă permanentă din care mărturisesc și eu că am obosit”, este reacția de pe facebook a Irinei Deleanu, președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică.

leader board 728 x 90 px

Directorul CSS Reșița, prof. Marius Crețeanu, ridică neputincios din umeri, arătând cu degetul către Ministerul Educației, care nu virează bani către cluburile sportive școlare. Astfel, toată munca elevelor prof. Luminița Lațcu este compromisă, fetele neavând șansa de a concura la Naționale. Ar fi urmat să participe la competiție Alina Dumitruc, Timeea Veselin și Cătălina Anghelina. Luna trecută, mai multe gimnaste au participat la un cantonament în stațiunea Băile Herculane, pe cheltuiala părinților. În prezent, fetele se antrenează la sala de sport a Liceului de Arte „Sabin Păuța” din Reșița.