Frunzăverde, adevărata ţintă în dosarul primarului Borduz?!

Judecat pentru deturnare de fonduri europene, primarul comunei Fîrliug susţine în continuare că este o victimă a jocurilor politice şi că prin acest dosar s-a dorit a se lovi în liderul PDL Caraş-Severin de la acea vreme, Sorin Frunzăverde.

UPDATE, ora 14.30

“Am fost nevoit să las o cerere de amânare a cauzei deoarece am avut alte cauze la Bucureşti, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. S-a dat un nou termen. Clientul meu îşi menţine poziţia procesuală”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

Astăzi, ora 8.30

Ioan Borduz şi Mircea Olar sunt singurii inculpaţi în dosarul DNA legat de proiectul transfrontalier de la Dezeşti, sat aparţinător comunei Fîrliug, care îşi susţin nevinovăţia. Toţi ceilalţi au recunoscut că au participat într-un fel sau altul la deturnarea fondurilor europene şi guvernamentale şi au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare. Primarul Fîrliugului a declarat de la început că este nevinovat şi nu-şi poate închipui cum procurorii anticorupţie îl acuză de asemenea fapte în condiţiile în care el a realizat cu banii alocaţi mai mult decât era obligat prin proiect.

,,Este un ansamblu de clădiri foarte util, nu le-am dus la neamurile mele, nu le-am dus într-o altă locaţie. Nu am putut să-mi imaginez vreodată că atunci când îţi pui şi sufletul şi vrei să faci ceva deosebit,ai putea să ajungi pe mâna organelor de cercetare penală, dar la noi este posibil orice”, a afirmat Borduz într-o emisiune la postul local de televiziune Vest TV. Mai mult decât atât, edilul este convins că prin trimiterea sa în judecată s-a urmărit altceva, şi anume, lovirea în Sorin Frunzăverde, liderul democrat-liberal care a zdruncinat scena politică în momentul plecării sale cu un important număr de membri la PNL. ,,Prin cercetarea mea penală nu cred că eu eram ţinta principală. Ţinta era omul din vârful partidului, omul care prin gândirea sa, prin comportamentul său, spunând lucrurilor adevărate, de multe ori a deranjat. Eu eram unul dintre oamenii politici din eşalonul doi”, a mai spus Borduz.

Interesant este că Sorin Frunzăverde a vorbit despre statul poliţienesc şi imediat după arestarea lui Romică Anculia, şeful APIA Caraş-Severin, judecat şi condamnat între timp pentru luare de mită şi fraudare de fonduri europene. ,,Directorului APIA, Romică Anculia, i se solicită în repetate rânduri să declare ceva despre mine și despre încă doi oameni politici din Caraș-Severin. Dacă este adevărat, cred că asistăm la un caz de încălcare flagrantă a drepturilor omului și trebuie să ne punem întrebarea în legătură cu modul cum acționează anumiți angajați ai unor instituții ale statului”, a declarat atunci Sorin Frunzăverde.

În ceea ce-l priveşte pe Ioan Borduz, acesta are astăzi la Judecătoria Reşiţa un nou termen de judecată.