Dealerul de droguri caransebeşean, condamnat de a doua instanţă

Marian Găină, considerat unul din principalii furnizori de ecstasy şi cannabis pentru cluburile de fiţe din Timişoara, a pozat într-un importator de alimente din Olanda în faţa instanţei de apel, dar fără niciun rezultat.

Caransebeşeanul vindea comprimate de tip ecstasy imprimate cu logo-urile unor branduri foarte cunoscute, cum ar fi „Apple”, „Louis Vuitton”, „Motorola” sau „Rolex”, mai ales unei persoane care le plasa apoi în cluburile timişorene, în special în Zambara. Găină a fost găsit vinovat de Tribunalul Timiş şi condamnat la cinci ani de puşcărie. A atacat sentinţa, în motivele de apel susţinând că acele convorbiri cu care procurorii îl incriminează nu se referă la droguri, ci la zahăr, dulciuri şi haine, produse pe care voia să le achiziţioneze din Olanda pentru a le valorifica în România. Am cerut în principal achitarea şi, în subsidiar, diminuarea pedepsei şi alt mod de individualizare a acesteia, mai exact, o pedeapsă cu suspendare sub supraveghere”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin. N-a ţinut.

Curtea de Apel Timişoara a respins calea de atac ca nefondată, astfel că Marian Găină urmează să stea cinci ani în spatele gratiilor. În momentul de faţă e arestat preventiv şi mai are încă o cale de atac, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.