Trimiși în judecată pentru infracțiuni de corupție, președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin sunt obligați să respecte anumite interdicții cerute de procurori și dispuse de instanțele de judecată.
Ionesie Ghiorghioni a stat o vreme în spatele gratiilor, în stare de arest preventiv, după care a fost plasat sub control judiciar. În cazul lui Sorin Frunzăverde, procurorii anticorupție au fost de acord de la început cu această măsură preventivă mai blândă a controlului judiciar, arătând că starea de sănătate a inculpatului este incompatibilă cu cea de arest. La cel mai recent termen de judecată, consumat joi, la Tribunalul Caraș-Severin, avocații celor doi au încercat să convingă instanța să le ridice controlul judiciar. Față de Ghiorghioni a fost luată această măsură preventivă și într-un alt dosar de corupție, cel în care e acuzat că a primit șpagă de la omul de afaceri Valentin Armașu, patronul firmei Camand. În acest dosar, vicepreședintele Consiliului Județean a primit și interdicția de a participa la adunări publice, lucru care îl doare foarte tare. Avocații săi, Bolosin și Silvășan, au insistat foarte mult în sala de judecată pe faptul că Ionesie Ghiorghioni are mare nevoie să fie lăsat să participe la ședințele Composesoratului Bucova, al cărui președinte este, deoarece de acolo vine singura sa sursă de venit în momentul de față.
Tribunalul Caraș-Severin a constatat însă legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar luate faţă de inculpaţi în ambele din cele două dosare și a menținut-o pe o durată de 60 zile. Mai mult, instanța a respins cererea formulată de inculpatul Ghiorghioni prin care a solicitat ridicarea temporară a interdicţiei referitoare la dispoziţiile art.215, respectiv – „să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice”. În consecință, Ghiorghioni nu va putea participa la întâlnirile proprietarilor de păduri de la Bucova. Frunzăverde a contestat deja decizia magistratului, Ghiorghioni încă se mai gândește.