Frumusețile din Sibiu și Brașov, „adoptate” de Reșița prin ochii tinerilor voluntari

Direcţia Judeţeană pentru Tineret Caraş-Severin, împreună cu Centrul de Voluntariat Reşiţa organizează  o vizită de studiu la centrele de tineret din Sibiu şi Braşov. La acest proiect participă 17 de tineri din Reşiţa, voluntari, majoritatea dintre ei elevi de liceu.

Vizita de studiu se desfășoară în perioada 18-22 iunie, sub forma unui schimb de experiență și se adresează celor care activează deja la Centrul de Tineret Mansarda, celor care sunt interesaţi să dobândească şi să îşi dezvolte noi cunoștințe și noi competențe.

În afară de întâlnirile tinerilor la centrele de tineret din Sibiu şi Braşov, sunt planificate și activităţi de genul „Challenge Accepted”, provocarea constând în a aduna cât mai multe indicii din sarcinile pe care le au de îndeplinit în echipă. Unele task-uri sunt de orientare, altele de cultură generală şi logică, iar altele de a se exprima în public, de a interacționa într-un mod artistic cu trecătorii. Câteva exemple de sarcini din cadrul acestui experiment sunt vizita la un atelier de ciocolată şi înghețată artizanală și identificare colecțiilor de la Muzeul „Prima Şcoală Românească”. De asemenea, vor trebui să se lămurească ce este „testamentul cultural al lui Iacob Mureșianu”, vor localiza Casa Calfelor din Sibiu, Strada Sforii din Brașov şi nu în ultimul rând, vor fotografia „ceva” din ceea ce au văzut şi le-ar plăcea să vadă şi la Reșita.

Astfel, pentru participanţi va fi o bună oportunitate de dezvoltare prin interacțiunea cu grupuri de tineri din oraşe recunoscute ca având un bogat patrimoniu cultural-istoric şi mai multe posibilități de petrecere a timpului liber în mod activ.