Frumoși și buni în propriul sondaj! Un chestionar la care au răspuns 80 de persoane, pe placul Primăriei Lugoj!

Administrația lugojeană a realizat un chestionar privind evaluarea satisfacției cetățenilor față de serviciile oferite de către Municipiul Lugoj și a calității comunicării dintre autoritatea publică furnizoare de servicii publice și cetățenii, beneficiari ai serviciilor publice.

Municipiul Lugoj a efectuat un sondaj de opinie în urma recomandărilor auditului intern referitoare la activitatea grupului de lucru pentru implementarea Strategiei Naționale Anticorupție 2016-2020, pentru evaluarea satisfacției cetățenilor municipiului Lugoj față de calitatea serviciilor oferite de către Primărie. Obiectivul sondajului a fost îmbunătățirea comunicării dintre autoritatea publică și cetățenii beneficiari ai serviciilor publice  și a managementului instituțiilor administrației publice locale.

La chestionarul municipalității au răspuns 80 de lugojeni, adică undeva la 0,2% din numărul locuitorilor din Lugoj, cifrat la 47.000, conform datelor din 2016. Un număr irelevant care îi face însă pe conducătorii urbei să se declare extaziați de rezultatele excelente ale sondajului.

„Este o surpriză acest sondaj și rezultatele lui. 82% dintre cei care au răspuns sunt mulțumiți de activitatea funcționarilor din Primărie și implicit a Primăriei și sunt bucuros de aceste rezultate. Mă îngrijorează doar faptul că la anumite probleme oamenii nu au răspuns, pentru că este nevoie de o opinie, una decentă. Nu am găsit nici o înjurătură în chestionare, nu cum vezi în mediul on-line, unde scriu cei care își bat joc de oraș.”, a declarat primarul Francisc Boldea.

Din cele 80 de persoane care au răspuns la sondaj, 67% sunt mulțumiți de rezolvarea problemei, 17% nu, iar 16% nu au răspuns, 88% sunt foarte mulțumiți sau mulțumiți de comportamentul funcționarilor, 67% sunt mulțumiți de serviciile din primărie. La capitolul probleme de rezolvat sunt notate următoarele: amenajarea urbană, izolare termică, parcări, curățenie, paza pe timp de noapte, apă la robinet, coșuri de gunoi.