Fritz vrea ca timișorenii să își poată îngriji animalele de companie în apartamente fără să mai fie condiționați de acordul vecinilor din bloc

Primarul Timișoarei a anunțat că va propune consilierilor locali abrogarea hotărârii prin care proprietarii animalelor de companie sunt obligați să ceară acordul vecinilor, dacă locuiesc la bloc. Anunțul, spune Dominic Fritz, vine după ce administrația locală a câștigat vineri un proces intentat în instanță de un deținător de animale de companie. 

Hotărârea prin care cei care vor să țină în locuință, la bloc, animale de companie, trebuie să aibă acordul vecinilor este în vigoare din 2007.

„Această HCL a fost contestată în instanță de un deținător de animale de companie. Azi (n.r, vineri) a pierdut procesul – primăria a câștigat, dar asta nu mă bucură. Voi propune Consiliului Local să abrogăm această HCL și să o înlocuim cu un regulament care prevede dreptul timișorenilor de a avea animale de companie – da, cu respectarea drepturilor vecinilor, dar fără a menține această restricție absurdă.”, a anunțat primarul Dominic Fritz.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Potrivit hotărârii de CL, cei care vor să dețină un animal de companie într-un apartament la bloc sunt obligați să obțină acordul scris al asociației de proprietari și al proprietarilor din apartamentele învecinate.

Hotărârea de consiliu local din 2007 a fost atacată în instanță, în 2019, de un deținător de animale de companie din Timișoara, însă judecătorii Curții de Apel Timișoara au respins argumentele acestuia. Proprietarul animalului de companie a susținut în instanță că dreptul de folosință și dispoziție poate fi limitat numai prin lege, nu printr-un act al autorității locale. Judecătorii au opinat, însă, că dreptului la proprietate al reclamantului asupra animalelor de companie i se opune același drept pe care îl au vecinii.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/