Fritz se laudă cu investiții uriașe în spitalele timișorene, Robu îl face de rușine: „Chiar nu are limite”

corp nou victor babes

Dominic Fritz se laudă că a atras peste 35 de milioane de lei, în acest an, din fonduri europene pentru dotarea a trei spitale din Timișoara. Pe de altă parte, fostul primar Nicolae Robu susține că este vorba, de fapt, de decontarea unor investiții pe care el le-a făcut și îl acuză pe Fritz că nu are limite.

Un nou motiv de dispută între actualul și fostul primar al Timișoarei. Dominic Fritz a postat, luni seara, un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care s-a lăudat cu faptul că primăria a reușit să atragă, în acest an, peste 35 de milioane de lei din fonduri europene. Banii au fost folosiți pentru dotarea a trei spitale timișorene cu echipamente medicale și de protecție împotriva Covid-19.

Primăria Municipiului Timișoara a încheiat un parteneriat cu spitalele Victor Babeș, Louis Țurcanu și Municipal, concretizat în această vară de semnarea a două contracte de finanțare nerambursabilă. Fondurile atrase ne ajută pe de o parte să recuperăm banii din bugetul local puși deja la dispoziția spitalelor și cheltuiți pentru dotări cum sunt paturile ATI, aparatele de ventilație, de monitorizare, echipamentele de protecție personală, de la momentul declanșării crizei sanitare, la începutul anului trecut. În același timp, continuăm să sprijinim spitalele cu noi dotări absolut necesare în această perioadă, având aceste fonduri la dispoziție. Anul acesta ajungem la o investiție de 45 de milioane de lei în infrastructura sanitară. Cel mai mare proiect medical în derulare este construcția noului centru de recuperare respiratorie pentru pacienții cu boli pulmonare sau sechele lăsate de Covid, de la Spitalul Babeș”, a precizat Dominic Fritz.

1000x200 dacus 02

Pe de altă parte, Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei, susține că banii reprezintă, de fapt, decontări ale unor investiții pe care el le-a realizat în spitale.

Un nou proiect “marca Fritz”! (adică, însușit cu nerușinare, el fiind, de fapt, al administrației Robu, ca absolut toate cu care se laudă; citiți și vă lămuriți). Stimați timișoreni, acest personaj ajuns primar al Timișoarei chiar nu are limite! Ultima laudă este cu atragerea a 35 milioane lei pentru cele trei spitale ale primăriei! Despre ce este vorba de fapt? Așa cum se poate deduce din postare, e vorba, de fapt, de decontarea acum a investițiilor făcute în spitale cu mine ca primar, în 2020! Dacă tot vorbește de transparență, îi cer acestui om fără limite să pună pe două coloane ce s-a achiziționat cu mine ca primar pentru cele trei spitale în 2020 și ce s-a achiziționat cu el ca primar, în 2021”, i-a transmis Nicolae Robu actualului primar.

 

publicitate si promovare online banner maxagro