Fritz: Președintele Parlamentului European vine la Timișoara anul viitor

roberta metsola, ep president meets with dominic fritz, mayor of timișoara

Primarul Dominic Fritz anunță că sunt șanse ca Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, să vină la Timișoara anul viitor, când orașul deține titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Dominic Fritz a realizat o vizită oficială, în ultimele zile, la Bruxelles și Paris, cu scopul de a promova Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023. Primarul Timișoarei anunță că s-a întâlnit cu sute de persoane, iar președintele Parlamentului European s-ar fi arătat interesat să vină anul viitor în orașul de pe Bega.

M-am întâlnit cu câteva sute de oameni zilele astea, la Bruxelles și Paris, în vizita de promovare a Timișoarei 2023. Înalți oficiali europeni, oameni din diplomație și cultură, români activi în cele două capitale europene. Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, s-a arătat interesată să vină la Timișoara anul viitor, când deținem titlul de Capitală Europeană a Culturii. Am stabilit relații de colaborare cu cabinetele a patru comisari europeni, cu care rămânem în contact – cultură, mediu, energie și digitalizare. La fiecare întâlnire le-am prezentat provocările și soluțiile pe care le căutăm la nivel local și unde avem nevoie de susținere europeană”, a declarat Dominic Fritz.

fritz4

Edilul-șef a mai precizat că a vorbit în timpul vizitelor realizate la Bruxelles și Paris despre potențialul pe care-l are Timișoara.

Recepțiile de la Reprezentanța Permanentă a României la Uniunea Europeană și la Ambasada României la Paris au fost excelente prilejuri de a vorbi despre povestea europeană a Timișoarei, despre potențialul ei de inovare și despre valorile comune cu ale Europei. La Bruxelles, au cântat muzicieni excelenți de la Romanian Chamber Orchestra, iar la Paris, timișorenii de la JazzyBIT au adus efervescență pe scenă. Mulți dintre spectatori, fie români sau nu, au plecat cu mare poftă să viziteze Timișoara, convinși că anul viitor este o oportunitate strategică pentru a redefini locul României în Europa”, a afirmat primarul Timișoarei.

fritz3

fritz1

fritz2