Timișoara și alte 5 localități din județ primesc bani pentru înnoirea parcului auto public. Noi contracte de finanțare semnate pe PNRR

bus 2755560 1280

Ministrul Dezvoltării a semnat, joi, 62 de noi contracte de finanțare prin componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență. Din Timiș, Timișoara, orașele Lugoj, Buziaș, Gătaia și Deta, dar și comuna Giroc vor primi bani pentru înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public. 

Astfel, pentru Timișoara au fost semnate două contracte de finanțare – unul pentru achiziția de autobuze electrice, în valoare de 3 milioane de lei, iar al doilea în valoare de 67,5 milioane de lei pentru achiziția de troleibuze necesare îmbunătățirii transportului public de călători în oraș.

Lugojul primește 8,3 milioane de lei pentru achiziționarea unor autobuze electrice (12 m.), în cadrul parteneriatului încheiat cu comuna Coșteiu.

Buziașul va avea la dispoziție 4,6 milioane de lei pentru implementarea proiectului „Realizarea transportului public electric în orașul Buziaș și zona periurbană, Deta – 3,8 milioane lei și Gătaia 5,9 milioane lei pentru proiecte similare.

De asemenea, pentru Giroc s-a semnat contractul în valoare de 1,7 milioane de lei pentru achiziția unui microbuz nepoluant care va fi folosit în scopuri comunitare.

Valoarea totală a celor 62 de contracte semnate la Ministerul Dezvoltării, în această etapă, se ridică la 1.122.717.481 lei. Proiectele vizează atât înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public, prin achiziționarea de vehicule nepoluante, cât și asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziționarea de puncte de încărcare pentru vehicule electrice. Până în prezent, prin cele trei componente ale PNRR, au fost semnate 1.074 contracte de finanțare, în valoare totală de 9.336.053.076 lei.