Senatorul Răducanu: „Austria a dat un vot imoral, ipocrit, ascuns în spatele unui argument lipsit de fundament”

seba raducanu

Social-democratul Sebastian Răducanu este de părere că, prin votul dat împotriva aderării României la Schengen, Austria s-a exprimat de fapt împotriva fiecărui cetățean român și că guvernanții austrieci invocă în mod eronat problema migrației ilegale din țara noastră. 

Senatorul PSD de Timiș spune că familia europeană a fost construită pe solidaritate și unitate, iar prin votul negativ acordat României, Austria a arătat că nu mai respectă aceste concepte, statele membre și cetățenii acestora.

„Guvernul de dreapta din Austria a votat astăzi împotriva fiecărui cetățean din România, împotriva tuturor eforturilor depuse de țara noastră în ultimii 11 ani pentru a îndeplini criteriile de aderare la Spațiul Schengen. Austria nu dorește ca românii să se bucure de aceleași drepturi ca ceilalți cetățeni europeni și a dat un vot imoral, ipocrit, ascuns în spatele unui argument lipsit de fundament – problema migrației. Voi împărți această zi în două: o decizie dureroasă a Austriei, care ne pune în gardă și susținerea României din partea celorlalte state membre, un aspect care îmi dă speranțe că mai pot crede în principiile și valorile europene.”, a afirmat senatorul Sebastian Răducanu.