Fritz laudă Horticultura: A depus primul proiect din istorie pentru atragerea de fonduri europene

jardiniere1

Dominic Fritz laudă Horticultura, societatea Primăriei Timișoara care se ocupă de spațiile verzi, după ce fostul director a fost zburat din funcție după 30 de ani. „A depus primul proiect din istoria societății pentru atragerea de fonduri nerambursabile”, anunță edilul-șef.

Dominic Fritz are doar cuvinte de laudă la adresa societății Horticultura, care are sarcina de a se ocupa de spațiile verzi din oraș. Asta după ce, la începutul anului, fostul director Andrei Drăgilă a fost zburat din funcție după 30 de ani.

În primele șase luni ale acestui an, Horticultura Timișoara a înregistrat venituri cu aproape două milioane de lei mai mari decât în perioada similară a anului trecut. Pierderile au scăzut drastic cu peste un milion de lei, raportat la aceeași perioadă. Sunt primele rezultate concrete ale schimbării de management pentru care am dus o luptă dură, inclusiv în instanță. Ceea ce am auzit ani de zile că nu se poate, acum vedem că se poate: însănătoșirea economică a societății, o viziune spre biodiversitate și spații verzi cu valoare ecologică, deschiderea către colaborări cu specialiști și cu tinerii studenți de la Facultatea de Horticultură, rentabilizarea rețelei de florării sau creșterea producției proprii de flori și plante”, a afirmat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei susține că Horticultura a reușit în acest an să depună și primul proiect din istorie în speranța că va primi fonduri europene.

Horticultura a depus primul proiect din istoria societății, pentru atragerea de fonduri nerambursabile. Mai e până când Horticultura va fi bine, dar semnele din ultimele luni sunt încurajatoare și mă fac încrezător că suntem pe drumul cel bun. Facem Timișoara bine”, a adăugat edilul-șef.

horticultura rozelor

Pe de altă parte, Ștefan Sandu, consilier local PNL, îi critică pe cei din Primăria Timișoara pentru faptul că vorbesc despre ce profit au societățile din subordinea instituției, în timp ce ar trebui să conteze calitatea serviciilor oferite.

Oare ce le lipsește celor din conducerea orașului ca să priceapă că societățile din subordinea Consiliului Local trebuie să fie orientate spre servicii de calitate aduse cetățenilor și nu spre profit? Toate aceste societăți au în principiu un singur scop: să facă viața cetățenilor orașului mai frumoasă, mai ușoară, mai sigură. Puțin îmi pasă dacă dintre ele una face profit mai mare sau mai mic cât timp au un singur client semnificativ: Primăria Timișoara. Practic, profitul se face prin plata facturilor din impozitele noastre și în loc să se întoarcă în servicii mai multe și de o calitate mai bună, se duce în impozite la ANAF. În rest, ne putem ascunde oricât după grafice și cifre. Tot ce contează este doar gradul de mulțumire al cetățenilor. Dacă cetățenii orașului sunt mulțumiți de activitatea STPT, Colterm, SDM, etc., lucrurile merg bine. Dacă nu sunt mulțumiți, indiferent de profit, societatea nu-și atinge scopul existenței. Pentru că ăsta le este scopul”, a precizat Ștefan Sandu.
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/