Peste 21 de milioane de lei pentru Turnu Ruieni de la „Anghel Saligny”

cosmin belci primar turnu ruieni 620x400

Două din cele patru proiecte depuse de Primăria Turnu Ruieni pe programul de investiții al Guvernului au primit undă verde de la Ministerul Dezvoltării. Urmează semnarea contractelor!

Locuitorii din Zlagna, sat aparținător comunei Turnu Ruieni, au motive de bucurie, după ce proiectul privind înființarea sistemului de canalizare, cu stație de epurare, urmează să fie implementat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Proiectul beneficiază de o alocare financiară de peste 7 milioane de lei.

Cel de-al doilea proiect aprobat de Ministerul Dezvoltării pentru comuna Turnu Ruieni, pe același program de finanțare, are o valoare de 14,4 milioane de lei, și vizează modernizarea unui drum de interes local de 10 kilometri.

„Am depus patru proiecte pe «Anghel Saligny», dar prioritare erau cele care ne-au fost și aprobate: înființare sistem de canalizare și stație de epurare în localitatea Zlagna și extindere rețea în zona caselor de vacanță din localitatea Borlova, precum și o nouă cale de acces către Muntele Mic – un drum comunal de 10 kilometri. Valoarea totală a celor două obiective de investiții aprobate pentru comuna noastră este de 21.717.880,75 de lei. Spre finanțare am mai avut depuse două proiecte – reabilitarea și modernizarea unui pod din localitatea Borlova, și extindere rețele stradale în comuna Turnu Ruieni, acolo unde avem apă și canalizare și nu avem străzi asfaltate.  «Anghel Saligny» mai are și o a doua etapă, unde au prioritate proiectele care nu au fost finanțate în prima, așa că există șanse să prindem finanțare și pentru acestea două.”, ne-a declarat primarul comunei Turnu Ruieni, Cosmin Belci. (foto).