Fritz, despre paradoxul salariilor de la stat: „Sunt prea mici pentru cei care ar veni din afară cu chef de muncă și sunt prea mari pentru unii care sunt deja în sistem și care freacă menta”

Primarul Timișoarei a declarat, în contextul veniturilor bugetarilor, că mulți dintre cei interesați de postul de city-manager și-au retras candidaturile în momentul în care au văzut care este nivelul salarial. Potrivit lui Fritz, administratorul public al Timișoarei are un salariu lunar brut de 17.000 de lei. 

„Pentru mulți, salariul, chiar și al city-managerului, a fost deja la o limită chiar și pentru cei care vin din mediul privat. 17 mii de lei brut nu este o sumă foarte impresionantă, iar dacă vorbim de poziții de director, unde scade suma și mai mult pentru unii care acum lucrează foarte bine în privat nu mai devine așa de fezabil din punct de vedere financiar.
Asta este o provocare serioasă, nu este popular să o discutăm, dar inclusiv din cadrul celor care acum lucrează cu mine e mai mult sau mai puțin în câteva cazuri aproape voluntariat comparat cu veniturile dinainte. Unii când au aflat de salariul city-managerului și-au și retras candidatura și această categorie nu o să mai vină, presupun, pentru alte poziții.”, a declarat Dominic Fritz.

În acest context, primarul a spus că există un paradox în România în ceea ce privește salariile în sistemul bugetar. Potrivit lui, acestea sunt „în același timp prea mici și prea mari”.

„Sunt prea mici pentru cei care ar veni din afară care au chef de muncă și sunt prea mari pentru unii care sunt deja în sistem și care freacă menta și această contradicție va fi o prioritate pentru mine să găsim un echilibru între cele două și să atragem mai mulți profesioniști în primărie.”, a spus Fritz.

CITEȘTE ȘI: Matei Creiveanu este noul city manager al Timișoarei. „Diferența dintre bunăstare și subdezvoltare, dintre povești de succes și eșecuri răsunătoare nu constă în bani”