Fritz, despre noua organigramă a Primăriei Timișoara votată de consilierii locali: „Niciun nepot, verișor, unchi sau mătușă de-a mea nu va lucra în instituție”

Noua organigramă a Primăriei Timișoara a fost votată, ieri, de către consilierii locali, în ciuda opoziției unui sindicat din instituție. Dominic Fritz a ținut să precizeze că nu va fi angajată nicio rudă de-a sa în primărie, ci doar profesioniști.

Primăria Timișoara are o nouă organigramă. Aseară, în ședința extraordinară a Consiliului Local Timișoara, a fost aprobat un proiect de hotărâre în acest sens. Printre cele mai importante prevederi se numără reducerea structurilor din instituție de la 27 la 17, desființarea a 80 de posturi, dintre care zece de conducere, dar și înființarea posturilor de manager de cartier și de grădinar-șef al orașului.

Primarul Timișoarei a explicat în plen, înainte ca proiectul să fie supus votului, că în noua organigramă sunt prevăzute 644 de posturi.

leader board 728 x 90 px

Am fondat acum un birou de sesizări. Eu cred că aceste șase posturi care o să bage în seamă cetățenii nu cred că sunt prea mulți. Nu a existat nimeni care s-a ocupat de managementul spitalelor. La fel, acest nou serviciu de management de cartiere. Eu cred că într-o primărie modernă este nevoie de manager de cartiere, de funcționari care răspund de nevoile din câte un cartier. Avem echipe unde și eu mă întreb pentru ce trebuie atâția. Nu m-ar surprinde dacă aș găsi un funcționar să joace Candy Crush pe celular. Există, cu siguranță, și acest tip și încă nu a venit niciun șef la mine să-mi spună să tai din posturi. Toată lumea se plânge că sunt prea puțini. Dacă reușim cu aceste 644 de posturi să ridicăm calitatea vieții și calitatea actului administrativ, eu zic că este o cifră bună și rezonabilă”, a afirmat Dominic Fritz.

Consilierul local PNL Lucian Căldăraru i-a atras atenția edilului-șef să nu-și aducă „nepoți, vecini, bebelușe” în Primăria Timișoara. „Pot să vă promit că niciodată niciun nepot sau verișor sau unchi sau mătușă de-a mea nu va lucra în Primăria Timișoara. Aceste practici nu mă caracterizează și nu este ceea ce vreau. Eu vreau să atragem profesioniștii cei mai buni și nu mă interesează cu cine sunt rudă”, a precizat Dominic Fritz.

Noua organigramă prevede și faptul că trei persoane se vor ocupa de relația cu presă, însă primarul Timișoarei a precizat că niciunul dintre aceștia „nu va fi responsabil să țină stativul telefonului sau să facă interviuri cu mine”, cu referire la practicile fostului edil Nicolae Robu.

În timpul ședinței extraordinare a luat cuvântul și juristul Tiberiu Negrei, președintele Sindicatului Liber al Salariaților din Primăria Timișoara și din Serviciile Publice aflate în subordinea Consiliului Local Timișoara. Acesta le-a solicitat consilierilor locali să nu voteze noua organigramă, pentru a-i da posibilitatea primarului Fritz să organizeze o dezbatere publică. „Acest proiect de hotărâre este ilegal. Dacă va fi votat, îl vom contesta”, a precizat Tiberiu Negrei.

Dominic Fritz a explicat că nu a avut obligația de a organiza dezbatere publică pe marginea acestui proiect de hotărâre pentru că „nu este un act cu caracter normativ”. În final, noua organigramă a Primăriei Timișoara a fost aprobată cu 16 voturi pentru.