Legalitatea numirii administratorului public al județului Timiș, examinată de prefectură. Plângerea a fost depusă de un fost angajat al CJ Timiș

Un fost angajat al Consiliului Județean Timiș, care și-a pierdut postul odată cu intrarea în vigoare a noii organigrame, a sesizat Prefectura Timiș în legătură cu legalitatea numirii lui Marian Vasile în funcția de administrator public al județului. Eugen Chiosa, fost șef al Biroului de Comunicare, vrea să știe și care sunt documentele legale prin care președintele Alin Nica își delegă atribuțiile lui Marian Vasile. 

„Prefectura Timiș va analiza în premieră legalitatea numirii lui Marian C. Vasile în funcția de administrator public al județului Timiș. Am trimis o sesizare în acest sens prin care solicit și examinarea legalității dispozițiilor prin care președintele Alin Nica își delegă atribuțiile, având în vedere rolul decorativ pe care îl exercită la nivelul CJ Timiș, întreaga responsabilitate administrativă fiind pusă în sarcina altor persoane. Lipsa limitelor de delegare poate duce la depășirea cadrului legal. Practic, conduce prin interpuși, înconjurat de garduri de sârmă ghimpată și de gardieni vigilenți. Cum era cu textele despre neasumarea lui Dominic Fritz. Ironic, nu. Realitatea, pe care liberalii încearcă din răsputeri să o ascundă, inclusiv ei între ei, este că neasumarea atribuțiilor de către președinte a atins un nivel care nu a mai existat în CJ Timiș.”, a scris Eugen Chiosa pe pagina sa de Facebook.

Eugen Chiosa a fost șef al Biroului de Comunicare al CJ Timiș și și-a pierdut poziția în urma intrării în vigoare a noii organigrame. El a fost angajat al instituției de pe vremea administrației Dobra, venind în CJ Timiș pe postul de consilier personal al lui Călin Dobra. Chiosa a depus la Tribunalul Timiș o cerere de suspendare a punerii în executare a actului administrativ.

leader board 728 x 90 px

„Opinia prefectului USR-ist #farapenali, Zoltan Nemeth, va fi extrem de interesantă, având în vedere calitatea sa de avocat, având în vedere că sunt multe prefecturi care s-au pronunțat deja pe tema administratorului public și asupra modului cum ar trebui acesta angajat și având în vedere că partidul său arăta cătușele prin Piața Victoriei pentru apărarea legilor și a statului de drept. Să vedem cât de drept sau drepți va fi statul apărat de către justițiarii de la USR.”, a mai scris Chiosa.

Marian Vasile a fost numit consilier personal al președintelui CJ Timiș Alin Nica la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut. Ulterior, în noiembrie, a primit puteri sporite și a fost numit administrator public al județului Timiș.