Fritz, despre negocierile de la București privind formarea guvernului: „Avem Ministerul Transporturilor. Ca un patriot local, sper că pentru Timiș și Timișoara o să avem niște proiecte mari de infrastructură, pentru că e nevoie”

Dominic Fritz a explicat că în cadrul negocierilor de la București a militat pentru sprijinirea proiectului Timișoara Capitală Culturală și pentru viitorul Muzeu al Revoluției din Piața Libertății. 

Primarul Timișoarei a fost printre negociatorii Alianței USR PLUS pentru formarea noului Executiv.

CITEȘTE ȘI: Dominic Fritz, cooptat în grupul USR PLUS care negociază viitorul Guvern al României

„Poate unii dintre voi s-au întrebat de ce participă Dominic la negocieri la București. Nu trebuia cumva să fie aici în Timișoara să facă treabă? Da, și am fost și la Timișoara, dar cred că e important ca la astfel de negocieri să fie și oameni care cunosc realitatea locală și cred că și pentru Timișoara a fost important ca vocea noastră să fie auzită. (…) Mă bucur că niște ministere care vor să reformeze statul român au ajuns la miniștri USR PLUS. Avem Ministerul Transporturilor, ceea ce e foarte important pentru tot ceea ce ține de infrastructură. Pot să spun, ca un patriot local, că sper ca pentru Timiș și Timișoara o să avem niște proiecte mari de infrastructură, pentru că e nevoie”, a explicat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a vorbit și despre alte propuneri făcute care au fost agreate. „Am obținut desființarea secțiilor în Justiție, am agreat un program «Internet pentru toți», digitalizare și în zona rurală. Pentru Timișoara am luptat să fie trecut sprijinul pentru Capitală Culturală, care este un proiect național până la urmă, dar și pentru Muzeul Revoluției, care va fi la Timișoara. Deci asta am agreat în programul de guvernare”, a declarat Fritz.

Nu în ultimul rând, Dominic Fritz a explicat faptul că a luptat pentru un acord de guvernare „în care să avem niște principii și niște valori pe care vrem să facem această coaliție. Așa că am definit ce ne ține împreună în șapte puncte, pe primul loc fiind responsabilitatea pentru criza sanitară. Vrem să fim un guvern care reformează profund statul român”, a mai spus Fritz.